Nieuwe carnavalsgroep The Pocket kampt al voor feitelijke start met problemen.

Ook andere verenigingen zijn op zoek…
De nieuwe carnavalsvereniging The Pocket zit met de handen in het haar. En ook bij Theater Flanel is men duchtig op zoek naar een vaste stek.

“Een paar maanden geleden besloten we met enkele vrienden om een nieuwe carnavalsgroep te starten”, schetsen Geert Flies en Sandra De Vriese van The Pocket. “Ondertussen kochten we een wagen en ook kledij. Maar doordat we geen standplaats vonden, moesten we de deal afzeggen en zijn we onze 1000 euro voorschot kwijt, Er is in het Waasland niks te vinden dat enigsinds betaalbaar is ,ook na het aankloppen bij een aantal gemeentebesturen die niks voor ons wilden of konden doen, het mag blijkbaar niks kosten om groepen te laten bouwen en te stallen. En zo staat het voorbestaan van carnaval in het Waasland in zeer nauwe schoentjes. In de ruime regio zijn zoals in Hamme en Lokeren zijn er gemeentebesturen die zorgden voor onderdak voor de carnavalsgroepen maar in Temse kan of wil men dat blijkbaar niet.

De carnavalsvereniging wil een aantal mensen de kans geven om carnaval te vieren die dat anders niet kunnen.

“Namelijk mensen met een beperking, mensen met beperkt inkomen , en een lichte handicap. die mensen zijn nu erg teleurgesteld dat ze niet kunnen meelopen in de stoet van Temse. De ontgoocheling bij hen is groot, want ze keken hier enorm naar uit. Het wordt echt wel tijd voor een oplossing, en die laat al jaren op zich wachten”, oppert ondervoorzitter Geert Flies. Zondag is er de carnavalstoet in Temse daar zullen de politici weer staan blinken tijdens ‘De ‘mooiste stoet van het Waasland’ waar ze uit eindelijk niks voor gedaan hebben. Een grote chapeau trouwens voor Dirk mettepenningen en zijn carnavalscomité. Zij moeten al jaren roeien met de riemen die men heeft”. (Lees: een stoet samenstellen waarvoor men al jaren dezelfde financiële middelen krijgt)”,

Momenteel is de vereniniging in onderhandeling met de eigenaar van een standplaats in Dendermonde. “Dat is een heel eind van temse maar we staan met onze rug tegen de muur. Als we de komende maanden geen plaats vinden voor onze wagen is ons verhaal nog voor de start al ten einde. Hopelijk vinden we een vaste stek”.

Ook bij theater Flanel zit men in de rats.

“Er steekt een oud probleem de kop op”, zucht Hans Cools van Theater Flanel. “De decorploeg kan niet verder zonder atelier. Al jaren zoeken we een plaats waar die aan de slag kan. Noch de gemeente noch de scholen kunnen helpen. We stockeren het decor noodgedwongen in Vrasene, maar daar mag niet gewerkt worden en de afstand voor onze vrijwilligers is te groot. Om aan decors te werken, is een werkoppervlakte van twintig vierkante meter een minimum. Een combinatie met opslag zou ideaal zijn, maar dan hebben we al snel vijftig vierkante meter nodig. Voor onze nieuwe produktie Sunjata zitten we zodanig met de handen in het haar dat een tijdelijke werkplaats al voldoende zou zijn.” (Bron: Het Nieuwsblad)

Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) is zich bewust van het probleem, maar kan weinig doen. “Er zijn inderdaad verschillende verenigingen die met dat probleem worstelen en die ons dat ook al lieten weren. Maar binnen de gemeentelijke infrastructuur is er helaas geen ruimte meer”, vreest de burgemeester. En op de privémarkt heeft de gemeente geen invloed.”

TKV The Pocket
De gloednieuwe carnavalsvereniging The Pocket hoopt de komende maanden een betaalbare vaste stek te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *