Brouwerij de Koperen Markies wint eerste prijs van Bierfestival Temse-Velle

TEMSE-VELLE – Het bier Rouge 8 van brouwerij de Koperen Markies is verkozen tot beste bier van het Bierfestival Velle 2022 van de Objestieve Kaaischuimers. Bezoekers konden, tijdens het Bierfestival Velle dat plaatsvond in september vorig jaar, hun top drie invullen en op basis van die ingevulde formulieren werd een bier uitgeroepen tot beste bier van het festival. Er waren 20 brouwers aanwezig die 50 bieren aanboden.

De gouden medaille van het bierfestival ging naar brouwerij De Koperen Markies uit het Vlaams-Brabantse Asse met het bier ‘Koperen Markies Rouge 8, Robijnrood, 7°C’.

Zomers terras

“Brouwerij De Koperen Markies is een jong bedrijf maar kan vertrouwen op de jarenlange passie en brouwkennis van haar brouwers”, vertelt Soames Maes van de Kaaischuimers. “Streekgebonden, natuurlijke grondstoffen in combinatie met ambachtelijk vakmanschap en wetenschappelijke knowhow vormen de ingrediënten voor de creatie van deze pure, smaakvolle streekbieren. Deze brouwerij bracht reeds een mooi gamma bieren op de markt en werkt aan de verdere ontwikkeling van nieuwe producten.”

“Het fruitige bier is een zomerse nieuwkomer. De robijnrode kleur, de smaakvolle tintelende rosékleurige schuimkraag en de frisse aanzet resulteren in een fijn zoet bier met een evenwichtige smaak van zoet/zure krieken en toets van cuberdons. Een biertje dat zich makkelijk laat drinken op een zomers terras.”

De Koperen Markies was één van de 20 aanwezige brouwers tijdens het Bierfestival.


Spécialité du chef

De Zilveren Medaille was voor voor brouwerij Skøllmann uit Maldegem met een nieuw craftbier: de Burning Skøll. Een stevige, maar vlot doordrinkbare pikzwarte IPA met een romige licht-beige schuimkraag.

De Bronzen Medaille ging naar de brouwerij Soleil uit Haasdonk met Triple Soleil (7,9%), een frisse, vlot drinkende tripel, met drie zorgvuldig gekozen hopsoorten en paradijszaad als spécialité du chef.

De volgende editie van het bierfestival Temse–Velle zal doorgaan op zaterdag 10 juni 2023.

Brouwerij de Koperen Markies kreeg de gouden medaille van het Bierfestival Velle.
vlnr.: Voorzitter Soames Maes, brouwer Erwin Van Broeck en Sandra Van Aken van café de Falcon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *