Weergoden nekken programma van de Winterhappening

Zondag moest een deel van de optredens afgelast worden

TEMSE – De weergoden waren de Winterhappening – voor het goede doel – op de Markt bijzonder ongunstig gezind. Zondag moest een deel van het programma zelfs afgelast worden.

Zaterdag was er, ondanks de bijtende vrieskou, toch heel wat jeugd afgezakt naar de feestsite voor de dj-avond. De standhouders deden dan ook goede zaken. vooral DJ Frank zorgde voor heel wat ambiance bij de aanwezigen.

Spekgladde plein

Zondag evenwel was er veel minder volk dan tijdens vorige edities. Dit ondermeer door de regen die er voor zorgde dat het marktplein op korte tijd herschapen werd in een spekgladde spiegel. Daardoor werden de optredens vroegtijdig afgelast. Coverband Think Twice, schlagerzanger Danny Fabry en drumwonder Michael Schack konden de aanwezigen nog enigzins verwarmen maar daarna was het uit met de pret.

Door de regen werden de kasseitjes op het marktplein op korte tijd herschapen in een spekgladde spiegel.
“Gelukkig is er niemand van de aanwezigen gevallen op het spekgladde plein”, oppert organisator Tommy Van San.

Net zoals in vele andere gemeenten had ook in Temse de gemeentelijke technische dienst zich laten verrassen door de plotse ijsvorming. Daardoor werd er pas zout gestrooid op het marktplein toen het kwaad al geschied was.

“De organisatie besliste dan maar, in samenspraak met de politie en het lokaal bestuur, om de rest van de optredens af te lasten.

“Liever elders gaan feesten”

“Er was vooral zondag veel minder belangstelling dan de vorige editie in 2019”, stelt Van San. “De reden hiervoor zijn wellicht een aantal factoren. Naast de finale van het WK voetbal, dat ook bij ons wel op groot scherm te volgen was, is het winterweer waarschijnlijk de grootste oorzaak.”

“Ook het feit dat Temsenaars moeilijk warm te maken zijn voor een winterevenement in eigen gemeente en liever ergens anders gaan feesten is wellicht één van de factoren”, klinkt het.

De optredens van Jessie en Rita en 50 Tinten Brijs, die door de afgelasting niet meer konden doorgaan, werden voorlopig naar de editie 2023 verplaatst. Maar of er dan effectief een nieuwe uitgave van de Winterhappening komt is nog niet zeker.

“De organisatie is een privé initiatief met steun van gemeentelijke diensten, het lokaal bestuur en de politie”, vertelt Tommy. Ik ga er mij toch even over bezinnen of het nog nut heeft om er tijd en werk in te steken.”

Tommy Van San nam in 2018 de organisatie van het evenement over.

“Dit om er voor te zorgen dat er voor de feestdagen toch nog iets te doen is in Temse. Maar het lijkt er op dat heel wat bewoners dit maar matig appreciëren en elders gaan, liever dan ons goede doel, en de lokale standhouders, die hun uiterste best deden om het gezellig te maken, te steunen.”

Meer foto’s zaterdag, klik hier
Meer foto’s zondag, klik hier

Zaterdag trotseerden toch heel wat jongeren de bijtende vrieskou
Zondag was er ,ondanks de matige belangstelling een goede sfeer, met veel warmte en gezelligheid
DJ Frank zorgde voor ambiance op de Winterhappening

Een gedachte over “Weergoden nekken programma van de Winterhappening”

  1. Zeer spijtig voor de organisatie en de weinige die voor het zondagavondprogramma kwamen, maar de barslechte en gevaarlijke weersomstandigheden hebben roet in het eten gegooid. Dit was ook zo in gans Vlaanderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *