Oppositiepartij Tesamen organiseert pamflettenactie tegen verkoop gemeentelijke gebouwen

TEMSE/ELVERSELE/STEENDORP – In verband met de geplande verkoop van gemeentelijke gebouwen organiseert oppositiepartij Tesamen komende zondag 18 december om 14:00 uur een pamfletten-actie aan het volgend jaar te verkopen ‘Huis De Fortune’, Dorpstraat 56, Elversele.

“De verenigingen van Temse, Elversele en Steendorp beginnen zich nu pas écht te roeren”, stelt men bij Tesamen. “Er wordt opgeroepen om maandag 19/12 massaal af te zakken naar de gemeenteraad om te tonen dat niet iedereen zo enthousiast is over het verpatsen van die gebouwen die een bijzondere socio-culturele waarde als hart van de buurt hebben.”

Het eerste debat is al achter de rug: woensdagavond was er toelichting op de gemeentelijke commissie algemeen beleid en financiën.

“Blijkt dat onze bestuurders de gebouwen gaan verkopen louter om eenmalige inkomsten te krijgen om de begroting in evenwicht te krijgen met als excuus dat de panden niet echt energiezuinig zijn”, stelt Bert Bauwelinck. “Wat wij daarop geantwoord hebben namens TESAMEN kan u hier herbeluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=lwWlqFOv3vw (een half uur vanaf 3:06.30′).

“Gezien de onomkeerbare en ongemotiveerde verkoop een enorm impact zal hebben op het voortbestaan van de vele verenigingen en men dus handelt tegen het algemeen belang, zullen wij na de gemeenteraad van maandag met Tesamen vragen aan de provinciegouverneur om de beslissing te schorsen”, besluit Bauwelinck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *