Twee alpaca’s voor kunstproject over de Schelde naar Temse

Gloednieuw kunstplatform Wilford X presenteert meteen internationaal befaamde installatie
Het gloednieuwe kunstplatform Wilford X zet Temse opnieuw op de kaart. Vanaf komende zondag kan men aan de Wilfordkaai 10 terecht voor het eerste kunstproject. De multimediale installatie ‘AWAKENER’, van kunstenaar Koen Vanmechelen, die eerder in Venetië te zien was. Voor het project kwamen twee alpaca’s over de Schelde naar Temse.

Wilford X is een privé-initiatief en bundelt een groep kunstminnaars die onder deze naam artistieke activiteiten organiseert: kwalitatief, eigenzinnig en los van commerciële doeleinden. De thuishaven van Wilford X is de benedenverdieping van een statig herenhuis op de Wilfordkaai. Dit voormalige hoofdkantoor van de Wilfordrederij werd gesloopt en à l’identique heropgebouwd.

“Van 21 februari tot 10 april 2016 openen we met AWAKENER, een opmerkelijke installatie van Koen Vanmechelen”, zegt voorzitter Dirk Blommaert. “We zijn erg trots, want AWAKENER werd voor het eerst voorgesteld op de voorbije Biënnale van Venetië. Van het Canal Grande in Venetië rechtstreeks naar de Wilfordkaai in Temse!”

Voor die kunstinstallatie werden woensdag 17 februari twee alpaca’s over de Schelde naar Temse gebracht.

Alpaca’s hebben een goed immuunsysteem, door champignons te kweken op hun mest hoopt kunstenaar Koen Vanmechelen dat immuunsysteem over te zetten op de mens.

De kunstinstallatie AWAKENER presenteert baanbrekend onderzoek naar een mogelijk heilzaam verband tussen drie heel verschillende levende organismen: de paddenstoel, de kip en de kameelachtigen. In Venetië bracht Koen Vanmechelen een dromedaris in een gondel naar een palazzo. In Temse kwamen zijn kleine zusjes – twee alpaca’s – per veerboot over de Schelde. Ze kregen onderdak in de thuishaven van Wilford X: de benedenverdieping van een statig herenhuis op de Wilfordkaai. Daar kan iedereen de iinstallatie gratis bezoeken.

Wie zelf een kijkje wil nemen: De installatie is voor het grote publiek gratis te bekijken vanaf 21 februari in het kunstplatform ‘Wilford X’, Wilfordkaai 10 in Temse.

Meer foto’s, klik hier

13-DSC_0025
Kunstenaar Koen Vanmechelen bracht voor zijn project AWAKENER twee alpaca’s langs de Schelde naar Temse…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *