Expo ‘Kant in de Kerk’ op 5 locaties

TEMSE – Van zaterdag 22 oktober t.e.m. zondag 13 november organiseert Kantschool Artofil de tentoonstelling Kant in de Kerk op vijf locaties in Temse. Voor de officiële opening in de kerk van Velle was er heel wat belangstelling. De tentoonstelling omvat verschillende kantsoorten: ondermeer naaldkant uit Hongarije, Kroatië en Spanje. In het gemeentemuseum wordt Lierse kant getoond.

Kantschool Artofil is al jaren actief met kant en kan intussen een aardig palmares voorleggen.

“Ze zijn ontstaan en 2004 en hebben een vaste stek in Huize De Fortune in Elversele”, vertelde Lieve Truyman (N-VA), schepen van Cultuur en Erfgoed tijdens de officiele opening. Ze zijn een echte kantautoriteit. De leden exposeerden al meermaals in het buitenland, tot in China en Australië toe.”

Het doel van kantschool Artofil is het aanbieden van cursussen op een hoog niveau in de verschillende kantsoorten om zo de Belgische kanten te promoten in binnen- en buitenland. Er worden cursussen aangeboden in verschillende kantdisciplines, zoals: stropkant, bloemwerk, Vlaanderse kant, Mechelse kant… Bovendien organiseert kantschool Artofil regelmatig workshops met buitenlandse en/of gespecialiseerde lesgevers.

De locaties van de diverse kantexpo’s:

Sint-Margrietkerk, Dorpstraat 13 Elversele

Christus-Koningkerk Hollebeek, Prinsenlaan 2

Heilig Hartkerk, Sint-Amelbergalaan 27

Sint-Jozefkerk, Velle 127/129

Gemeentemuseum, Kasteelstraat 16

De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de weekends: zaterdag en zondag van 10 tot 17 u.

Meer foto(s, klik hier

Schepen Lieve Truyman en cultuurbeleidscoördinator Sophie Vermeire met Nadine Pauwels, Wally Thoma en leden van Artofil

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *