Nieuwe Seniorenmobiel voorgesteld

TEMSE – Op woensdag 5 oktober werd het nieuw wagenpark van Lokaal Dienstencentrum ’t Achterpoortje voorgesteld. Lokaal dienstencentrum (LDC) ‘t Achterpoortje is een laagdrempelige ontmoetingsplek en maakt deel uit van Welzijnsvereniging Sleutelzorg Temse.

Het zorg- en dienstverleningsaanbod van het LDC bestaat onder meer uit vervoer op maat, een sociaal restaurant, het organiseren van ontmoeting en activiteiten, het verlenen van info en advies en het bieden van hulp bij het dagelijks leven en buurtgericht werken.

Lokale sponsors

Het vervoer op maat, beter bekend als vervoersdienst ‘Seniorenmobiel’, staat ter beschikking van personen die, omwille van een hoge leeftijd of de aanwezigheid van een beperking, moeilijkheden ondervinden bij verplaatsingen. Recent werd, in samenwerking met Special ad en door de steun van lokale sponsors, het wagenpark vernieuwd.

“Wij schenken voertuigen aan organisaties en instanties, waarbij de focus ligt op jeugdzorg, armoedebestrijding en andersvalidenwerking”, vertelt zaakvoerder Wim Ivens van Special ad.

Door het engagement van de lokale handelaren wordt verantwoord ondernemen erg zichtbaar en kan op een kwaliteitsvolle manier de ondersteuning bij verplaatsingen aan de Temsenaren worden gegarandeerd. Veilig, comfortabel en makkelijk.

Geld voor goed doel

De vervoersdienst bestaat al sinds 2013. Huidig burgemeester Hugo Maes, toen nog schepen, zette nog mee zijn schouders onder het project.

Woensdag werden de nieuwe wagens voorgesteld in het bijzijn van alle lokale ondernemers die elk hun steentje bijdroegen.

“We gaan nog een stapje verder en we schenken bij elk gerealiseerd project 2.500 euro aan een goed doel in de regio”, vertelt Wim. Er werd gekozen om het bedrag op te splitsen en twee vzw’s uit Temse 1.250 euro te schenken. Voedsaam vzw, een sociaal logistiek voedsel depot, was een van de gelukkige. “We zijn heel enorm dankbaar, alle kleine beetjes helpen. Dit helpt onze verdere uitbreiding weer een stap vooruit”, klonk het bij coördinator Erik Beirens. Ook hulporganisatie Temse Schenkt vzw mocht 1.250 euro in ontvangst nemen. “De vraag om hulp van minderbedeelden uit de gemeente stijgt zienderogen. Alle hulp is meer dan welkom”, vertelt stichter Juul De Cock.

(C) HN/Pieter Van Hecke

Een gedachte over “Nieuwe Seniorenmobiel voorgesteld”

  1. de vervoerdienst werd door project lokale diensteneconomie ingediend en goedgekeurd in 2009 en ging definitief van start in 2010 onder impuls van toenmalig seniorenconsulent lejo janssens. De eerste wagen fiat doblo, werd geschonken door Alain Cammaert. Tegelijkertijd werd gestart met een voorbereidend dienstencentrum ’t Achterpoortje onder het wakend oog van toenmalig schepen van senioren Hugo Maes. Enz. Temse zendt zijn zonen uit….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *