Lokaal bestuur krijgt onderscheiding voor TrageWegenBeleid

TEMSE- Op dinsdag 4 oktober 2022 werden voor de eerste maal de Tragewegenawards uitgereikt. De Provincie Oost-Vlaanderen wil daarmee de lokale besturen in de kijker plaatsen die actief bezig zijn rond dit thema. Temse, Hamme en Lebbeke vielen in de prijzen.

Trage wegen zijn paden bedoeld voor langzaam verkeer, zoals voetgangers en fietsers.

“Temse, Hamme en Lebbeke zijn de verdiende winnaars van de tragewegenawards”, aldus gedeputeerde Riet Gillis. “De drie gemeenten voeren een zeer actief tragewegenbeleid, dat ook andere gemeenten kan inspireren om nog meer in te zetten op trage wegen. Op die manier kunnen we een provinciebreed netwerk van trage wegen ontwikkelen tegen 2025.”

De winnaars krijgen elk een bedrag van 1 500 EUR om te besteden aan het inhuren van een foodtruck op een tragewegenevenement. De winnende gemeenten krijgen ook een bordje om te bevestigen in het gemeentehuis of op een andere plek in de gemeente.

Awards

15 Oost-Vlaamse lokale besturen dienden hun kandidatuur in voor één of meerdere awards. Een jury selecteerde drie gemeenten per award. Waarna Temse, Hamme en Lebbeke gekozen werden als winnaars.

Temse kreeg een Lifetime Achievement award omdat men al lang en intensief aan het tragewegenbeleid werkt. Sinds 2001 heeft het gemeentebestuur een netwerkvisie opgemaakt en leggen ze elk jaar een paar wegjes aan.

directeur Marc Cromheecke van de Provincie reikt de award uit aan medewerkers Magda Bonnarens en Ann Lagaert, medewerkers van lokaal bestuur Temse
(C) Provincie Oost-Vlaanderen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *