Objectieve Kaaischuimers kunnen eindelijk opnieuw Bierfestival organiseren

“Temse-Velle wordt weer even bierproeversdorp”

TEMSE – Komende zaterdag 24 september wordt de vijfde editie van het openlucht bierfestival van de Objectieve Kaaischuimers in Temse-Velle hernomen. De editie van 2019 kon daarbij bijna 1.000 bezoekers bekoren, en kreeg ook internationale belangstelling met een Zuid-Koreaanse delegatie. Bierliefhebbers krijgen de kans om vijftig verschillende bieren te proeven van lokale Waaslandse brouwers.

De Objectieve Kaaischuimers gingen in 1997 van start als bierproeversvereniging, met als doel: het bewaren en bevorderen van de Belgische biercultuur in de ruimste zin van het woord.

“Het bierfestival kadert in de doelstellingen van De Objectieve Kaaischuimers en Zythos. Enerzijds promoot het de biercultuur in haar essentie”, vertelt voorzitter Soames Maes. “De mogelijkheid wordt geboden om kennis te maken met 10 à 15 brouwers, die elk drie van hun beste bieren presenteren.Dit jaar is er bijzondere aandacht voor bieren uit het Waasland, waarbij verschillende bieren reeds in de prijzen vielen op bijvoorbeeld de Brussels Beer Challange.”

Foodpairing

Het bestuur van de Objectieve Kaaischuimers is tevreden dat ze na twee jaar afwezigheid het bierfestival weer kunnen laten doorgaan.

“We zijn blij dat we weer op onze vaste stek het festival kunnen laten doorgaan. Temse-Velle zal omgetoverd worden in een waar bierproeversdorp”, vertelt voorzitter Soames Maes. “We willen dit jaar vooral de lokale Waaslandse brouwerijen naar voor brengen.”

“We zullen vijftien standhouders hebben, waar vijftig verschillende soorten bieren zullen gepresenteerd worden. Bij een lekker biertje hoort natuurlijk ook een snack. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om kennis te maken met foodpairing. Er zullen allerhande snacks te verkrijgen zijn waar bier in verwerkt is.”

“Zo zijn er wafels op basis van Chimay bier, een verrassingsgerecht met Afrikaanse toets van restaurant KodouZ. Ook hamburgers, hotdogs en speciaal gedroogde worsten ontbreken uiteraard niet.”

Goed doel

De organisatie mikt daarbij ook niet alleen op bierliefhebbers, maar tracht er traditiegetrouw ook een gezinsvriendelijke activiteit van te maken, waarbij er een kinderdorp wordt voorzien met bijhorend springkasteel.

De organisatie steunt ook iedere editie een goed doel.

“Dit jaar is er bijzondere aandacht voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG), dat instaat voor de opleiding van blindengeleidehonden voor personen met een visuele beperking”, klinkt het bij de voorzitter. “Dit centrum is voor een groot deel aangewezen op sponsoring en giften om haar werking te financieren. Waar een lid van de Objectieve Kaaischuimers kan beschikken over een blindengeleidehond, is er een bijzondere affiniteit met dit centrum. Bezoekers kunnen de waarborg van hun proefglazen schenken aan het centrum.”

“Vorige edities, die plaatsvonden in Juni, mochten we telkens 1.000 bezoekers verwelkomen. We hopen dat opnieuw te kunnen evenaren”, vertelt Soames. “Het is wel de bedoeling om volgend jaar ons bierfestival opnieuw net voor de zomervakantie te organiseren. Dit jaar kregen we de vergunning van de gemeente te laat binnen.”

Het organisatiecomité van het bierfestival met voorzitter Soames Maes (rechts)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *