“Ons skatepark is niet meer hetzelfde zonder Francis”

Vrienden nemen afscheid van verongelukte 16-jarige op plek waar hij het liefste was

TEMSE – Vrienden en kennissen namen maandagnamiddag tijdens een wake afscheid van Francis Aerts, op de plaats waar hij het liefste was: het skatepark in Temse. De 16-jarige jongen werd precies een week geleden met zijn fiets van de weg gemaaid door een dronken bestuurder.

Het was Els De Rudder, mama van twee dochters, die het initiatief voor de wake had genomen.

“Mijn dochtertje komt hier geregeld skaten en kende Francis”, vertelde ze aan Het Nieuwsblad. “Het dodelijke ongeval heeft iedereen aangegrepen, ieders hart brak bij het horen van het tragische nieuws. Francis was altijd te vinden op het skatepark, hij is hier door iedereen gekend en hier moet hij ook herinnerd worden. Ik vond dat ik dit voor de familie moest doen. Hij is veel te vroeg weggeplukt van ons.”

Uitzondering

De familie van Francis was niet aanwezig op de wake, maar tal van vrienden kwamen eer bewijzen aan hun kameraad. Ze deden dat op gepaste wijze, met tal van trucs op hun skateboard. “We zagen elkaar hier bijna elke dag, we kenden elkaar al jaren. Het park is niet meer hetzelfde zonder Francis”, zegt zijn vriend James (17). “Om hem te eren hebben we een boodschap in graffiti aangebracht in het park. Normaal wordt hier geen graffiti gebruikt, maar voor Francis maken we een uitzondering”.

Ook voor Luna (17), een hartsvriendin, kwam de dood van Francis als een grote schok. “Ik hoorde het nieuws de ochtend na het ongeval. Het gebeurde zo plots, ik kon het eerst niet geloven. Francis was zo’n vriendelijke jongen, een echte allemansvriend.” (Lees verder onder de foto)

Vrienden brachten op het skatepark een boodschap aan voor Francis (foto:© pvs)

De uitvaart van Francis vindt plaats op vrijdag 12 augustus om 13.30 uur in de aula van het crematorium Heimolen in Sint-Niklaas. “Stoere broer. Kleinzoon. Neefje. Grote liefde. Trouwe vriend. Topkerel”, staat te lezen in het overlijdensbericht bij de Wase Uitvaartplanner. Daar kunnen mensen ook een boodschap en een foto delen.

Doodrijder blijft in de cel

De 33-jarige Y.H., die op 1 augustus besloot om stomdronken achter het stuur te kruipen, blijft voorlopig in de cel. Vrijdag oordeelde de raadkamer dat zijn aanhouding met een maand wordt verlengd. Hij riskeert een maximumstraf van vijf jaar cel en een levenslang rijverbod. Y.H. herinnert zich naar eigen zeggen niets van het ongeval en wist ook niet dat hij de jongen op zijn fiets had geraakt. “Maar hij beseft ten volle wat hij heeft aangericht”, aldus zijn advocaat. “Ook voor zijn gezin is dit een drama.” De man heeft zelf een zoontje van 5 jaar.

Vrienden brachten een eerbetoon aan Francis (C) TV Oost)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *