Ook Steendorp kan opnieuw feesten

TEMSE – De organisatie van Steendorp Zomert, carnavalsgroep K.V. De Fuivers, is trots op hun topaffiche voor zaterdag 13 augustus. “Onze laatste editie dateert al van 2019, we zijn blij dat we na drie jaar afwezigheid terug zijn”, klinkt het bij de carnavalisten.

Dit keer zal het dorpsfeest ook plaatsvinden op een nieuwe locatie. Voorheen gingen de festiviteiten door in de Kapelstaat maar dit jaar zal het dorpsplein ingepalmd worden.

“Het centrum zal verkeersvrij worden gemaakt vanaf de Kerkhofstraat tot de Sint-Janslaan. We zijn de gemeente Temse heel dankbaar dat zij onmiddellijk hun akkoord gaven voor de nieuwe en betere locatie”, vertelt Tom Van Eyck. “We hebben wel gesprekken moeten voeren met de omwonenden. We hopen alvast op hun begrip, het is tenslotte maar één keer feest in Steendorp. Er wordt aan hen ook een gratis consumptie aangeboden op het feest.”

Warme temperaturen

Er worden om en bij de duizend aanwezigen verwacht en er zal animatie zijn voor groot en klein. Vanaf 9 uur ’s ochtends wordt het dorp ingepalmd door een rommelmarkt en vanaf 14.15 uur starten de optredens met onder meer Luc Steeno, Lynsey en als afsluiter Swoop. Voor de kinderen wordt er een springkasteel geplaatst en er worden ijsjes voorzien.

“De warme temperaturen die worden voorspeld baren ons wel wat zorgen”, klinkt het. “We hopen dat de mensen verstandig genoeg zijn om zelf de nodig voorzorgsmaatregelen te nemen maar we schakelen dit jaar voor de eerste keer ook het Rode Kruis in”, vertelt Maick Eeckhoudt.

Ook nu organiseren de Fuivers het event om wat geld in het laatje te brengen.
“Een carnavalswagen, de kledij en een staanplaats voor onze wagen kosten handenvol geld, daarom hopen we toch wat inkomsten te vergaren”, klinkt het.

Leden van K.V. De Fuivers. Van links naar rechts: Maick Eeckhoudt, Marc Batens (VZ), Tom Van Eyck en Koen Polfliet. (Christoph De Bruyn staat niet op de foto 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *