Komende vier dinsdagen op de Markt weer beiaardconcerten: ’t Zomert onder den Toren. – Komende dinsdag met op het podium The Romantics ‘First Edition’-

Verkeer vanuit de Wilfordkaai richting De Zaat wordt omgeleid via de Marktparking

TEMSE – De afgelopen jaren bleven de beiaardconcerten beperkt tot hun puurste vorm. Deze zomer, op 9, 16, 23 en 30 augustus, gaan men terug naar de uitgebreide formule. Dit met beiaardmuziek en een optreden van een muziekband met een Temsese link. Komende dinsdag spelen de originele Romantics ‘ ten dans’.

De beiaardier van Temse, Joannes Thuy, speelt elke dinsdag vanaf 20 uur op de 40-klokken beiaard van het gemeentehuis op de Markt. Je kan dit volgen op de TV-schermen beneden aan de toren. Kijken en luisteren kan ook via de live stream: www.desleutels.be.

Nadien vanaf 20.30 uur is er op het podium voor het oud-gemeentehuis een optreden van een muziekband met een Temsese link.
Komende dinsdag 9 augustus staan The Romantics ‘First Edition’ op het podium. Zij brengen sixties-covers van de bovenste plank.

First Edition

Na enkele vervangingen de voorbije jaren in de groep, door ondermeer ziekte, waren originele Romantics in 2005 plots verleden tijd.

In 2012 werd op de Grote Markt in Sint-Niklaas 20 jaar Romantics gevierd, als huldebetoon aan hun overleden manager Bob Lanoye. Toen speelden zowel de oude bezetting als de nieuwe samengestelde groep. De vier pioniers kregen er terug zin in en een reünie was een feit. Alleen was er een probleem met de naam. Die was immers overgenomen door hun vervangers. Na enig brainstormen voegden ze er gewoon “First Edition” aan toe.

Het is niet de bedoeling dat ze nog wekelijks op de planken staan maar een tweetal keer per maand. De ‘oude’ fans zijn hun blijkbaar niet vergeten want meer en meer vinden ze de weg terug naar hun optredens. Deze 70-plussers plooien dus niet en hebben er nog steeds plezier in. Komende dinsdag spelen ze dus ’ten dans’ op de Beiaardconcerten in Temse.

Marktparking

Door de Beiaardconcerten wordt het verkeer op de Markt langs de kant van het gemeentehuis, tussen de Sampan de De Gulden Cop, en in de Kamiel Wautersstraat tussen de Kasteelstraat en de Akkerstraat afgesloten.

Het verkeer vanuit de Oeverstraat richting Kasteelstraat kan omrijden langs de Wilfordkaai en de Priester Poppestraat. Automobilisten die vanuit de Wilfordkaai richting Dijkstraat en De Zaat willen, kunnen omrijden via de Marktparking.

Een overzicht van het programma:

9 augustus: The Romantics (klassiekers uit de sixties)

16 augustus: KLAⱯS/S!ZZLe (eigen nummers met meeslepende, diepgaande teksten, aangevuld met enkele rake maar eigenwijze covers)

23 augustus: Sofian Dhondt en Jan Wagemans (bekende nummers uit het jazz-en pop idioom, vaak in een eigen jasje)

30 augustus: Harmonie Arbeid en Kunst Steendorp

De komende vier dinsdagen zomert het weer onder den toren

2 gedachtes over “Komende vier dinsdagen op de Markt weer beiaardconcerten: ’t Zomert onder den Toren. – Komende dinsdag met op het podium The Romantics ‘First Edition’-”

  1. Hallo,
    Tof initiatief hoor! Maar misschien een domme vraag…. ik woon op de markt, kan je dan daar op dinsdag nog parkeren?
    Mvg,
    Micha Pauwels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *