Nieuwe brasserie op Blankenbergse zeedijk met Temsese link

TEMSE/BLANKENBERGE – Vrijdag 2 juli opende Temsenaar Tony Nai op de zeedijk in Blankenberge zijn derde horecazaak: Brasserie ZD 108. De nieuwe zaak combineert Westerse en Oosterse gerechten. Donderdagavond was er een openingsreceptie voor genodigden. Daarbij familie en vrienden van Tony, waaronder ook enkele bekende Temsenaars.

“Temsenaars krijgen ter gelegenheid van de opening 10 procent korting” Zaakvoerder Tony Nai

Tony Nai is zaakvoerder van ZD 108, de naam is een verwijzing naar het adres van de zaak, maar Sven Van Delanotte wordt manager.

Best of both worlds’

“De menukaart wordt een mix van oosterse en westerse invloeden: tien wokspecialiteiten naast Vlaamse klassiekers als stoofvlees, vol-au-vent, steak-friet en uiteraard ook mosselen”, vertelde zaakvoerder Tony Nai (48) aan de Krant van West-Vlaanderen.

In Temse is Tony zaakvoerder van De Sampan en medezaakvoerder van Kaai 22 op de Wilfordkaai. In De Sampan brengen we de Aziatische keuken, in Kaai 22 de Vlaamse. En dus dacht ik waarom de twee niet combineren? The best of both worlds en dat op één plek, aan de leukste zeedijk van de Belgische kust”, klinkt het.

Chef in de keuken wordt Chrisje Van Genechten, tot voor enkele jaren samen met haar partner zaakvoerster van het bekende restaurant Sjalot en Schanul in Antwerpen. Benwu Zhao is verantwoordelijk voor de oosterse gerecht op de kaart.

Goed nieuws voor Temsenaars

Ook manager Sven Vandelanotte heeft al jaren horeca-ervaring. Hij werkte onder meer in het tweesterrenrestaurant Vrijmoed in Gent.

“Op mijn 23ste ben ik op Erasmus vertrokken naar China, en ik ben daar zeven jaar gebleven. Ik heb ook vier jaar voor de cruisefirma Yachts of Seabourn gewerkt. Met Tony ben ik uiteindelijk in contact gekomen via mijn prof aan de UGent, waar ik sinologie studeerde. Een match made in heaven”, klinkt het. ZD 108 is gelegen op de Zeedijk 108.

Tony Nai heeft ook nog goed nieuws voor Temsenaars die ZD 108 deze zomer een bezoekje willen brengen.
“Temsenaars krijgen ter gelegenheid van de opening een korting van 10 procent of een gratis aperitief bij de maaltijd”, glundert Tony.”

Brasserie ZD 108: Zeedijk 108 Blankenberge.
Info: https://www.facebook.com/zd108blankenberge

Tony Nai opende de deuren van ZD 108
foto: vlnr. Benwu Zhao, chef Chrisje Van Genechten, zaakvoerder Tony Nai, manager Sven Vandelanotte

2 gedachtes over “Nieuwe brasserie op Blankenbergse zeedijk met Temsese link”

  1. We zijn er twee keer gaan eten en één avond iets gedronken. Zeer toffe zaak. Top bediening. Vriendelijk. Vlaams met Aziatische toets. Heel lekker. Hondje mocht ook binnen.
    We wensen jullie heel veel succes. Als we hier zijn, komen we eten.👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *