Gilde der Bellemannen vergaderde op Temsese bodem

TEMSE – Voor de eerste keer na de coronaperiode kwam de Gilde Der Bellemannen op zondag 26 juni opnieuw samen voor de jaarvergadering van de vereniging.

Op uitnodiging van de Temsese bellenman Bart Heynderickx en het lokaal bestuur was de samenkomst gepland in AC De Zaat.

Momenteel zijn er over het ganse land zowat 25 bellemannen. Zowat 15, van over gans Vlaanderen, waaronder Gent, Lokeren, Koksijde en Baasrode waren aanwezig in AC De Zaat. Anderen hadden andere verplichtingen of waren met vakantie. Burgemeester Hugo Maes (CD&V) kwam de stadsomroepers, zoals ze vroeger genoemd werden, welkom heten in Temse.

Ook Jan Dierckx, beter gekend als Jan De Belleman van Hasselt en sinds vorig jaar verkozen tot nationale voorzitter van de Gilde van de Bellemannen, en zijn Bellevrouw Evy Auwerx, waren aanwezig.

De Gilde besprak tijdens de vergadering de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Bellemannen op 21 augustus in Baasrode. Ook was er een roundup van de activiteiten van de bellenmannen de komende maanden.

Het eerste Belgisch Kampioenschap ooit vond in 2005 plaats in Temse, op initiatief van wijlen belleman Gerard Vercauteren. De Gilde beloofde “Dat binnen enige jaren het kampioenschap opnieuw in Temse kan plaatsvinden.”

De Gilde der Bellemannen kwam samen in AC De Zaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *