Streetband De Strooien Hoedjes in Mariekerke

TEMSE – Streetband ‘De Strooien Hoedjes’ zijn sinds begin jaren ’80 vertrouwde gasten geworden op tal van feestelijkheden in Temse en daarbuiten. Ook dit jaar ook weer op de Vis – en Folkoredagen in Mariekerke.

De Strooien Hoedjes, gegroeid uit de toenmalige harmonie Recht Door Zee (RDZ) zijn mettertijd geëvolueerd naar een zelfstandige muziekvereniging met een eigen bestuur en eigen middelen. Sinds het opdoeken van RDZ en het ontstaan van H.O.T. is de band volledig zelfstandig.

De eerste bedoeling van De Strooien Hoedjes was de carnavalviering luister bij te zetten, doch na enige tijd werden allerlei andere uitstappen aangenomen of georganiseerd .

Gemiddeld zijn er jaarlijks bijvoorbeeld zeven uitstappen i.v.m. carnaval. De band verzorgt tevens de vis- en folklorefeesten te Mariekerke, Dodentocht te Bornem en nog vele andere feestelijkheden gaande van braderij tot familiefeestjes. In totaal worden er jaarlijks gemiddeld circa 25 uitstappen geteld.

Ook dit jaar mochten ze weer hun beste beentje voorzetten op de Vis – en Folkorefeesten in Mariekerke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *