Kimberly wint ‘Win je Winkel’

TEMSE – Maulya Nails van Kimberly Van der Cammen (32) uit Tielrode is de winnaar van Win je Winkel. Kimberly mag een jaar lang haar winkelconcept testen met hulp van de gemeente, die daarmee de winkelstraat wil ondersteunen.

Het huurgeld is bij de meeste starters het grootste struikelblok. Daarom nam de gemeente samen met de provincie het initiatief voor de wedstrijd ‘Win je Winkel’.

Winkel uittesten

Bij Maulya Nails kan je niet enkel terecht voor gelnagels: Kimberly biedt ook massages, suikerontharing en gelaatsverzorging aan. Als winnaar van de Win je Winkel-wedstrijd van de gemeente en de provincie kan ze met hun financiële hulp een jaar lang haar winkel uittesten, met de bedoeling dat ze zich er vast vestigt.

“In 2019 ben ik gestart in bijberoep in mijn woning in Tielrode. Mijn klantenaantal groeide zodanig dat ik wilde uitbreiden, maar als starter is dat financieel niet makkelijk”, vertelt Kimberly. “Daarom was ik eerst van plan om samen met iemand anders dit pand te huren. Toen ik hoorde dat het al gereserveerd was voor deze wedstrijd, heb ik mij ingeschreven.” Niet enkel de financiële steun die ze als winnaar krijgt vindt ze een pluspunt. “De zichtbaarheid is hier veel beter. Vandaag zijn er al drie mensen spontaan de winkel binnengestapt om een afspraak te maken. Bij mij thuis gebeurde dat bijna nooit.”

Huur en promotie

“Maulya Nails had voor ons het beste concept”, zegt schepen voor Economie Stephan Van der Gucht (N-VA). “En belangrijk ook: ze kon onmiddellijk starten. Als winnaar krijgt ze een jaar lidmaatschap bij Unizo, dat haar verder kan begeleiden, en de gemeente steunt haar een jaar lang elke maand met 650 euro voor huur en promotie. Met de actie hopen we een extra positieve invulling te geven aan deze winkelstraat. Ja, het is maar één winkel, maar het is een begin. En bij succes doen we de wedstrijd nog eens.”

Kimberley mag haar winkelzaak een jaar lang uittesten met finanviële steun van de gemeente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *