Sinksenkoers kan toch doorgaan op vast parcours

TEMSE – Komende zondag 5 juni organiseert Wielerbelangen Temse in het centrum van Temse een wielerwedstrijd voor nieuwelingen. De renners starten om 15 uur op de Markt en finishen daar omstreeks 16.45 u.

Op een parcours van meer dan vijf kilometer, door het centrum van de Scheldegemeente, zullen de jongeren over 13 ronden of ongeveer 69 kilometer strijden voor de palm.

Oorspronkelijk zou de wedstrijd niet kunnen doorgaan op het vaste parcours, met start aan de Markt, omdat er werken op het vaste parcours zouden plaatsvinden. Maar door samenwerking met de gemeentelijke Mobiliteitsdienst werden de werken in de Kamiel Wautersstraat uitgesteld tot na de koers.

De naam van de wedstrijd verwijst naar één van de meest markante sportfiguren die Temse heeft gekend:

“Robert Roosen was van vele sportmarkten thuis, maar zal in de herinnering van vele Temsenaren gegrift staan als de grote bezieler en gangmaker van wielerwedstrijden en als vaste afgevaardigde voor de BWB (Belgische Wielrijdersbond).”

De start – en aankomstlijn van de wedstrijd ligt aan de Markt, symbolisch vlakbij de Gulden Cop, in de jaren ’40 het lokaal van de toenmalige Scheppersvrienden, De vereniging die tot 1994, met Robert Roosen als technisch raadgever, in Temse koersen onder de kerktoren organiseerde.

Het parcours loopt van aan de Markt, richting Oeverstraat, Houtkaai, Schoolstraat, Pastoor Boelstraat, Kouterstraat, Clement D’Hooghelaan, Volksplaats, Vertbindingstraat, Spoorweglaan, Parklaan en Kasteelstraat.

Op de omloop geldt een totaal parkeerverbod en is gemotoriseerd verkeer verplicht in de rijrichting van de renners te rijden.

Het koerscomité van Wielerbelangen Temse met enkele helpers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *