Oosters restaurant De Sampan wordt opnieuw in ere hersteld

Keukenchef en zijn echtgenote zorgen voor heropwaardering van Aziatische horecazaak op de Markt

TEMSE – Vanaf 1 juni is Oosters restaurant De Sampan op de Markt terug van een klein beetje weggeweest. Naast de take-away-service kan men dan elke dag, behalve woensdag, zowel ’s middags als ’s avonds opnieuw komen genieten van de zalige Oosterse gerechten in het restaurant. Men zal er op termijn ook elke dag kunnen genieten van een Aziatische dagschotel.

“Het dagschotelrestaurant ‘Pladejoer‘ dat tijdens weekdagen het pand van de Sampan afhuurde is sinds kort verhuist naar – en geïntegreerd in – Kaai 22 op de Wilfordkaai”, vertelt Sampan-eigenaar Tony Nai. “Dat geeft ons de kans om de Sampan opnieuw in ere te herstellen. Vanaf 1 juni kan men ook opnieuw komen genieten van de Aziatische gerechten in ons restaurant. Uiteraard blijft ook onze druk bevraagde take-away-service doorlopen.”

Opnieuw verse sushi

“Vanaf 1 juni wordt onze chefkok Benwu Zhao, die al jaren de touwtjes in handen heeft in onze keuken, en zorgt voor de Oosterse pareltjes op onze menukaart samen met zijn echtgenote Xiaoyan Yu de uitbaters van Sampan Temse”, glundert Nai. “Mevrouw Yu werkte jaren geleden bij de start van de Sampan in de bediening. Nu is ze terug van weggeweest als gastvrouw voor onze klanten, en daar ben ik erg blij om.”

Tony Nai heeft ook nog goed nieuws voor de klanten die houden van de vermaarde Sampan-sushi.

“Door omstandigheden werd die van de menukaart geschrapt maar komt nu terug. Vanaf 1 juni kan men dus opnieuw genieten van onze wereldvermaarde verse sushi zowel in het restaurant als bij de afhaalservice. Daarnaast willen we ook elke dag een Oosterse dagschotel op de menukaart zetten.”

Vanaf 1 juni is de wereldvermaarde Sampan-sushi terug

Ook ontbijt voor Sampan-klanten

“Het is ook de bedoeling om het ontbijt dat geserveerd wordt aan de gasten van ons bovengelegen Temse Hotel ook aan externe klanten te serveren. Voor zowat 15 euro zal iedereen tot 10 uur kunnen komen genieten van een lekker begin van de dag.”

Zeedijk 108

De Sampan-eigenaar strooit met nog meer goed nieuws voor bezoekers van onze Belgische kust.

“Rond 1 juli openen we een nieuwe zaak op de zeedijk in Blankenberge”, verduidelijkt Nai “Bij Brasserie ‘Zeedijk 108’, genoemd naar analogie met ‘Kaai 22‘ op de Wilfordkaai, (waar Tony Nai medevennoot is red.), zal men, zowel op het gelijkvloers als de eerste verdieping, kunnen genieten van een hapje of een drankje en meer met Westerse en Chinese gerechten. Zo willen we ook een aantal wokgerechten op de menukaart plaatsen.”

Gratis aperitief

“Temsenaars die langs komen bij Zeedijk 108 tijdens de openingsweken krijgen een aperitief gratis of tien procent korting op de rekening. Het is ook de bedoeling om deze zomer daar uit te pakken met een beach-bar. Ikzelf zal daar deze zomer regelmatig aanwezig zijn. Hopelijk mogen we veel Temsenaars en Sampan-klanten, tijdens een tripje naar de kust, begroeten aan de zeedijk 108 in Blankenberge.”

https://desampan.be
reservaties restaurant: 03 711 29 88
Afhaalservice bij voorkeur online bestellen via: https://afhaal.desampan.be

vlnr.: Keukenchef Benwu Zhao, die al jaren de touwtjes in handen heeft in de Sampan-keuken, echtgenote Xiaoyan Yu die opnieuw de klanten als gastvrouw zal verwelkomen in de Sampan, samen met eigenaar Tony Nai

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *