Lokaal bestuur plaatst extra boekenruilkastjes

TEMSE – De Bibliotheek gaat van start met een netwerk van zes boekenruilkastjes in Temse en deelgemeenten. Via deze kastjes krijgen de gelezen boeken van inwoners een tweede leven en geven we boeken een plaats in het straatbeeld. Voor dit project werkte de Bibliotheek samen met al bestaande initiatieven.

In Temse-centrum zijn er twee zulke kasten te vinden, aan de Hoogkamerstraat en aan het Frans Boelplein, en daarnaast staat er één in elk deelgemeente van groot-Temse. Schepen voor Cultuur Lieve Truyman (N-VA) en leden van de beheerraad van de bibliotheek kwamen zondagochtend symbolisch de ruilkast in Steendorp openen, aan het oude gemeentehuis in de Gelaagstraat. De kast stond er nog maar sinds donderdag, maar tot blijdschap van de schepen hadden enkele inwoners er al boeken in gestoken. Ook de gemeente zal af en toe de kasten bevoorraden met dubbele exemplaren uit de bib.

Meters of peters gezocht

“In 2018 zijn we begonnen met een boekenruilkast aan de muziekacademie, als proefproject”, aldus de schepen. “Dat is heel goed meegevallen. En Temsenaren vinden het blijkbaar tof, want tijdens corona waren er twee inwoners die zelf een privé-boekenkast hebben opgestart, in Elversele en Tielrode.” Die drie bestaande boekenruilkasten werden aangevuld met drie nieuwe exemplaren, zodat er nu een netwerk in heel Temse te vinden is. “We zoeken voor de kasten in Temse en in Steendorp wel nog meters of peters die de kasten willen onderhouden”, zegt de schepen.

“Alle kasten kregen een uniforme witte kleur, een beetje als eerbetoon aan de twee privékasten die al wit waren”, aldus bibliothecaris Jeroen De Lathouwer. “We kregen al positieve reacties, en zelfs al de vraag uit de Hollebeekwijk om er daar ook één te plaatsen. Voorlopig houden we het wel bij de zes kasten.”

Info: temse.bibliotheek.be/boekenruilkastjes

Schepen Lieve Truyman (N-VA) (rechts) samen met bibliothecaris Jeroen De Lathouwer en enkele leden van de beheerraad van de bib aan het boekenruilkastje in Steendorp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *