Scheldeparade zorgt weer voor ontspannende boottocht voor andersvaliden

Event is totaalervaring waarbij mensen met een beperking als VIP behandeld worden

TEMSE/WAASLAND/KLEIN-BRABANT – Zaterdag 21 mei organiseerde zeven Rotary clubs uit Waas – en Denderland en Klein-Brabant voor de vierde keer de Scheldeparade. 480 andersvaliden en hun begeleiders genoten van een ontspannende boottocht met maaltijd en animatie met vertrek en aankomst aan de Wilfordkaai in Temse. Dit om op een respectvolle manier aandacht te creëren voor de andersvaliden en hun omgeving.

“De mensen keken hier lang naar uit want de voorbije twee jaar moesten we het evenement telkens annuleren door corona”, aldus voorzitter Dirk De Meurechy en PR-verantwoordelijke Stefan De Cuyper. “De Scheldeparade is meer dan enkel een boottocht. Het is een totaalervaring waarbij mensen met een beperking een dag als VIP behandeld worden.”

De mindervaliden waren de sterren van deze dag. Om 10u. en om 15u. vertrok men met de Verdi, vanop de Wilfordkaai in Temse, voor een vier uur durende tocht langs de prachtige oevers van de Schelde. Eerst vertrok het schip richting Dendermonde, daarna richting Antwerpen.
Tijdens de boottochten was er, naast een verzorgde maaltijd en dranken, ook heel wat animatie voorzien met optredens en ambiance aan boord.
Dit alles vond plaats in een prettige en ontspannen sfeer. Iedereen genoot met volle teugen.

Deelnemers waren De Klokke, Pallieter Beveren, Passantenhuis Sint-Niklaas, Raakzaam, Passantenhuis, De Meerpaal, Flegado, MS-liga, Blijdorp, Emiliani, De Steiger, KVG Stekene, Grembergen en Hamme.

De unieke stem van Belleman Bart Heynderickx en de muzikale begeleiding van www.destrooienhoedjes.be zorgden voor de nodige ambiance tijdens het in- en uitschepen en langs de kade.

Er was zowel persoonlijke aandacht tijdens de boottochten, als algemene aandacht voor de andersvaliden en hun omgeving, zoals zij die dagelijks ervaren.

Een aantal burgemeesters en schepenen uit de omliggende gemeenten kwamen de genodigden persoonlijk begroeten tussen 14u00 en 15u00

Deze Scheldeparade was helemaal gratis voor de deelnemers en hun begeleiders. Het is reeds voor de vierde maal een gezamenlijk project van de 7 Rotary clubs uit de Schelderegio en werd ondersteund door de gemeente Temse.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *