Prins carnaval ROY I plechtig aangesteld in Steendorp

Zaterdag 30 augustus organiseerde carnavalscomité Orde van de Baksteen, in de feestzaal van het Woon- en Zorgcentrum ‘t Blauwhof, de plechtige aanstelling van Prins carnaval 2016, Roy I en eredame Shauni. Burgemeester Luc De Ryck liet zich voor de aanstelling verontschuldigen. Wel een opgemerkte gast was de burgemeester van Kruibeke, Jos Stassen.

Roy werd eind vorig jaar tot prins verkozen na een spannende titelstrijd met Leroy Van Strijdonck.

Hij is 24 jaar, heeft mechanische vormgevingstechnieken gevolgd en is afgestudeerd in 2009. Hij is werkzaam bij de gemeente Kruibeke als wegenarbeider en grafmaker.
Als fervent wielrenner is hij lid van WTC Barsele. Verder is hij ook een carnavalist in hart en nieren.
Tot vorig jaar was hij lid van KV Den Blok maar toen die beslisten om ermee op te houden heeft hij zich aangesloten bij KV Oekandanou ?
Eredame Shauni Scheltens is 20 jaar. Ze volgde secretariaat-talen gevolgd en is afgestudeerd in 2014.
Ze is werkzaam als productie-medewerker bij Pfizer in Puurs. Haar voornaamste hobby is carnaval vieren.

Carnaval in Steendorp is meteen de start van de carnavalstoeten in het Waasland. Men begint er aan komende vrijdag 5 februari met het kindercarnaval, georganiseerd door de St-Henricusschool. Zaterdag is er dan de carnavalstoet, die om praktische redenen een nieuw parcours volgt. Het vertrek is gepland in de Warandestraat en verder via Gelaagstraat, Hospitaalstraat, Magnolialaan, Narcissenlaan, Salvialaan, Eglantierlaan, Magnolialaan, Hospitaalstraat en Gelaagstraat. De ontbinding gebeurt in de Gelaagstraat ter hoogte van het dorpsplein waar ook een kijkerstribune zal geplaatst worden. Op het dorpsplein is er ook kermis.

Maandag 8 februari is er dan het bezoek van de prins en gevolg aan WZC ’t Blauwhof. Dinsdag wordt carnaval in Steendorp afgesloten met vanaf 16 uur de Matsjoefelenommegaunk gevolgd door de Klos en Kloter Verbraunding.

Meer foto’s, klik hier

Aanstelling Prins carnaval Steendorp 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *