Actiegroep bekritiseert plannen rond openbaar vervoer: “Slechte verbinding over de Schelde is een doorn in het oog”

TEMSE/WAASLAND/KLEIN-BRABANT – Haal De Lijn over de brug, de burgerbeweging uit Temse, heeft woensdag uit protest tegen het vervoersplan Basisbereikbaarheid een bezwaarschrift afgegeven aan het gemeentebestuur van Temse. Onder meer de slechte verbinding over de Schelde is een doorn in het oog.

Van het plan Basisbereikbaarheid, dat al een paar keer werd uitgesteld maar in de zomer van 2023 in heel Vlaanderen wordt uitgerold, zijn de grote lijnen voor Temse en omgeving intussen bekend.

“Het kan efficiënter”, zegt Dirk Smet van burgerbeweging Haal De Lijn over de Brug. “De plannen zijn een gemiste kans en wij vrezen dat ze zullen leiden tot meer vervoersarmoede.”

“De plannen zijn een gemiste kans”, zei Dirk Smet tegen schepen Lieve Truyman

De burgerbeweging heeft een lange lijst met pijnpunten, zoals een slechte verbinding over de Schelde. “Amper 2 procent van de honderden Wase werknemers neemt het openbaar vervoer naar hun werk in Bornem en Puurs”, luidt het. “Er is dan ook amper openbaar vervoer. Een trein om het half uur, in plaats van om het uur nu, zou ideaal zijn en is volgens ons technisch mogelijk. Ook al omdat een derde van de mensen in het Bornemse ziekenhuis van onze kant komt.”

“Het beste uitgehaald”

Volgens Dirk Smet wordt ook het zogenaamde regionale hopinpunt aan het station van Temse te beperkt. “Er komt alleen een degelijke busverbinding naar Hamme.”

Lieve Truyman (N-VA), schepen van Mobiliteit in Temse, betreurt de vele kritiek van de burgerbeweging terwijl de details van de plannen nog niet helemaal uitgewerkt zijn: “Wij hebben er het beste uitgehaald, rekening houdend met de andere spelers in de vervoersregio en de middelen die beschikbaar zijn.”

De schepen wijst er onder meer op dat een hospitaaltaxi 12 uur per dag een verbinding zal vormen met het ziekenhuis van Bornem en dat volgens de NMBS een treinverbinding over de Schelde om het half uur niet mogelijk is.

De burgerbeweging voerde actie aan AC De Zaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *