Korfbalclub Temse kampioen met de U17, U15 sleept zilver in de wacht -UPDATE-

TEMSE – Met U15 en U17 streden zaterdag maar liefst twee jeugdteams van Korfbalclub Temse om de nationale kampioenstitel in de zaalcompetitie. Korfbalclub Temse werd kampioen bij de U17. Voor de U15 lukt het net niet.

Bij Kwik Korfbalclub in Merksem slaagden de U17 van Korfbalclub Temse er in om de kampioenstitel in de wacht te slepen te nadele van Borgerhout. Het werd 18-22 voor Temse. Zo prijkt de kampioenstrofee een jaar lang op de kast bij KC Temse.

Bij de U15 lukte het net niet voor KC Temse. Zij gingen de boot in tegen ASKC uit Schoten met 13-12. Maar ze kunnen toch zeggen dat zij finalist waren tijdens de competitie 2021-2022.

“U15 plaatste zich voor de finale na een geweldig seizoen waarin ze als ploeg gegroeid zijn naar het niveau van vandaag”, aldus secretaris Bert Louage. “U17 kende wat meer uitdagingen om zich voor de finales te plaatsen maar toonde vorige week met bravoure waarom ze het verdienen om hier te staan door favoriet Kwik uit te schakelen in de halve finale. U15 trof in de finale vandaag titelfavoriet ASKC en U17 het sterke Borgerhout/Groen-Wit.”

Met een uitverkocht Kwik Indoor in Merksem konden beide teams rekenen op de aanmoediging van een enthousiast legioen supporters dat hen doorheen de hele wedstrijd met overgave toejuichte. Met 18-22 pakte U17 overtuigend goud en U15 brengt zilver naar Temse na een verlies met 12-11.

“Onze club kan met trots terugkijken op deze resultaten en bewijst hiermee opnieuw dat inzetten op jeugdwerking loont”, stelt voorzitter Peter Borghgraef. “Met ongeveer 300 leden is KC Temse bij de grootste korfbalclubs van het land. De combinatie van sport, een familiaal clubleven en aandacht voor talentontwikkeling zorgen ervoor dat de toekomst van de club op alle competitieve niveaus verzekerd is voor de toekomst.”

Wedstrijdverslag U15, klik hier
Wedstrijdverslag U17, klik hier

De U17 van KC Temse werden werden kampioen (foto (C) korfbal.be)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *