Hollebeekschool werkte mee aan Vredes-vlaggen project van kinderzender Ketnet

TEMSE – De Hollebeekschool werkte mee aan het Vredes-vlaggenproject van de kinderzender Ketnet (VRT). Ketnetwrapper Sien kwam langs en maakte een reportage terwijl de leerlingen de Vredes-Vlaggen voor Oekraïne creëerden.

“Onze school werd gecontacteerd door Ketnet om mee te werken aan hun vredes-vlaggen-project”, vertelt Caroline De Vriendt, directrice van de lagere School. “Zo maakten wij onder hun leiding op woensdag 16 maart in de voormiddag vanaf 10 uur met de hele school vredesvlaggen. Uiteraard stonden wij de voorbije weken dagelijks stil bij de gebeurtenissen in Oekraïne en probeerden wij onze leerlingen zo eerlijk mogelijk te vertellen wat er aan de hand is, zonder hen bang te maken.”

Ketnet-wrapper Sien kwam een reportage draaien in de Hollebeekschool

Heel veel vragen

“De reacties van de kinderen zijn eigenlijk dubbel”, stelt de directrice. “Ze hebben schrik door de beelden te zien omdat dit toch wel dichtbij is. Er was gisteren een leerling die vertelde dat men eerst zei dat corona niet naar hier kon komen omdat China veraf was maar daarna zaten we er hier ook mee. Dus misschien kan die oorlog ook wel naar hier komen. Een andere leerling vertelde vandaag nog dat ze het niet snapt. Als wij ruzie maken, vertelde ze, zijn er andere vriendjes die komen helpen om dat op te lossen of jij mevrouw de directrice, maar nu gebeurt dat niet, dus ze zitten met heel veel vragen.”

Het initiatief van Ketnet was heel fijn omdat onze leerlingen stonden te popelen om ‘iets’ te doen voor de oorlog maar we nog niets ‘effectiefs’ konden doen, Dit betekende daarom een unieke kans.”

“Vrijdag zal leerlinge Carina uit Oekraïne ingeschreven in onze school, zij zal in het beste geval maandag komen, maar dit zal afhangen van haar welbevinden uiteraard.”

De reportage van de Hollebeekschool komt waarschijnlijk vanavond woensdag al in Karrewiet op Ketnet om 17.50u. en morgen donderdag wordt er een langere uitzending gepland op Ketnet in teken van de 12-12 actie.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *