Willy De Vogel officieel prins carnaval 2016

Sarah Wauters gekroond tot jongste Keizerin ooit in de geschiedenis van Temse carnaval

In Temse is zaterdag 23 januari het carnavalsseizoen echt uit de startblokken geschoten.

Eind vorig jaar won Willy De Vogel (62) de verkiezing voor de prinstitel na een millimeterspurt met tegenkandidaat Tom Serraris.

In de feestzaal van het gemeentehuis werd de nieuwbakken prins, en zijn eredames Martine Van Noten en Signe Verhaert, nu officieel aangesteld in zijn functie. Willy De Vogel is al jaren losse medewerker bij het carnavalcomité en zowat 20 jaar voorzitter van voetbalclub FC Herleving.

‘Ik heb al heel wat carnavalswatertjes doorzwommen”, vertelt Willy. “Ik vierde ooit carnaval met de Breughelclub en was reuzendrager van Reus Roeland van Temse. Deze prinstitel is een droom die uitkomt”.

Naast de aanstelling van de prins carnaval werd Sarah Wauters tot Keizerin gekroond. Zij was sinds 2012 drie jaar prins carnaval in de Scheldegemeente. Daardoor werd ze nu als jongste Keizerin ooit gekroond. Carnaval Temse kende al twee Keizers: Tin I (Martin De Graeve) en Davy I (Davy De Gendt).

“Mijn avontuur begon in november 2011 toen ik de eerste keer werd verkozen als prins carnaval van Temse”, blikt Sarah terug “Als 20-jarige was ik toen de jongste prins in de geschiedenis van onze gemeente. Dat was een hele eer voor mij. En nu drie prinstitels later ben ik de jongste Keizerin ooit. Ik zal Temse waardig vertegenwoordigen op de diverse carnavalsvieringen”.

Carnaval in Temse wordt gevierd tijdens het laatste weekend van februari.

Meer foto’s, klik hier

Carnavalscomité Temse 2016
Een deel van carnavalscomité Temse met gehurkt Prins Willy met zijn eredames en staand links Keizerin Sarah I met haar erejonkers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *