Meer dan 1 automobilist op 5 te snel in Kasteelstraat

Dit voorjaar wordt Kasteelstraat omgevormd tot fietsstraat

TEMSE – In oktober vorig jaar trok het Kasteelstraat-comité aan de alarmbel omwille van snelheidsduivels die de 30km per uur in de straat absoluut niet respecteerden. Het comité schreef hierover een brief naar schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) De voorbije week kreeg het comité antwoord.

“We vragen nogmaals aan automobilisten om de zone 30 te respecteren zodat fietsers ook in de toekomst niet als kanonnenvlees gebruikt worden”
Magda De Meyer Kasteelstraat-comité

Het straatcomité organiseerde eind vorig jaar een affichecampagne ‘Graag traag 30km/u’. De Kasteelstraatbewoners steunden de campagne en hingen massaal de affiches uit.

Meer controles

“De straat herbergt immers heel wat gezinnen met kinderen en is een druk gebruikte schoolroute”, stelt Magda De Meyer van het straatcomité. “Bovendien zijn er heel wat handelszaken. Daarom schreven we een brief aan de bevoegde schepen Lieve Truyman van Mobiliteit om méér controles te vragen en een duidelijke aanduiding van de zone 30 aan te brengen op de rijbaan.”

“De schepen wijst er in haar antwoord op dat er geregeld flitscontroles plaatsvinden, ook ’s nachts”, klinkt het bij De Meyer. “Uit de jongste controles blijkt dat meer dan 1 op 5 de 30Km per uur niet respecteert.”

Kanonnenvlees

“Schepen Truyman stelt ook dat de Kasteelstraat in het voorjaar een fietszone word zodat auto’s geen fietsers meer mogen inhalen:

“Het begin en einde van deze zone zal met thermoplast goed zichtbaar aangebracht worden, ook wordt er duidelijke fietssignalisatie aangebracht waar fietsers in de tegenovergestelde rijrichting van de wagens mogen fietsen”, aldus Lieve Truyman. “Met deze inrichting leggen we nog eens duidelijk de klemtoon op trager verkeer, auto’s te gast en de fietsers in de voorrang.”

Het Kasteelstraat-comité doet nogmaals een oproep aan de automobilisten om de zone 30 te respecteren zodat in de toekomst de fietsers ook niet als ‘kanonnenvlees’ gebruikt worden.

In oktober vorig jaar trok het straat-comité aan de alarmbel
Dit voorjaar wordt de Kasteelstraat, net zoals een aantal andere straten in het centrum, omgevormd tot fietsstraat. Automobilisten mogen dan geen fietsers meer inhalen.

Een gedachte over “Meer dan 1 automobilist op 5 te snel in Kasteelstraat”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *