Paul Geerts stelde tiende geïllustreerd prozaboek voor in Temse

Zaterdag 4 december werd in Temse het tiende album ‘Vijanden met Stalen Tanden’ voorgesteld,uit de prozareeks Mo, Jade en draakje Plakaplong van auteur Paul Geerts, alom bekend als de tweede vader van Suske & Wiske.

Hij werkte voor Studio Vandersteen vanaf 1968 en maakte tussen 1972 en 2002 (pensioen) 125 Suske en Wiske-albums. Hij slaagde er niet alleen in de overgang Vandersteen – Geerts onopgemerkt te laten verlopen, bovendien dreef hij de oplage op van 100.000 naar 400.000 exemplaren.

Na zijn stripjaren startte hij een tweede carrière als schilder, en al doende, kwam ook zijn schrijftalent naar boven. Begonnen als strip met eigen helden Mo, Jade en het draakje Plakapong, mondde het beeldverhaal uit in een geïllustreerde prozareeks.

De voorstelling van het tiende album, georganiseerd volgens de coronaregels, werd bijgewoond door een 80-tal genodigden.

  • Paul Reichenbach, van uitgeverij Pear Productions, uit het Nederlandse Zwolle, gaf toelichting bij de figuur en het werk van Paul Geerts
  • Marc Geyens, schrijver, bracht een analyse van de prozareeks.
  • burgemeester Luc De Ryck interviewde Paul Geerts en ging daarna nader in op zijn betekenis als beeldend kunstenaar en schrijver. De burgemeester weidde ook uit over het album ‘Tazuur en Tazijn’, zeg maar: Suske en Wiske in Temse.

Tijdens de voorstelling van zijn nieuwe prozaboek in Temseschonk auteur Paul Geerts 1.000 euro aan een goed doel, in dit geval de erfgoedvereniging Op Stoapel uit Temse. Voorzitter Eddy Van Grevelinge nam de cheque in ontvangst en bedacht de auteur op zijn beurt met curiosa met betrekking tot de Boelwerf.

De 10 geïllustreerde prozaboeken van Mo, Jade en Plakapong zijn tegen 15 euro/ex. verkrijgbaar via strips@skynet.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *