Leerlingen en senioren deden mee aan Project Nestkast – Een crowdfunding project gesteund door #eenHartvoorWaas

TEMSE – Het Lokaal Bestuur van Temse en Natuurpunt Waasland kern Scousele sloegen de voorbije maanden de handen in elkaar om het project Nestkast te realiseren.

De doelstelling van het project: zowel kinderen als bewoners van woonzorgcentra stimuleren om samen met leden van Natuurpunt nestkasten te maken en tegelijkertijd de natuur te ontdekken! Zo werken ze bewust mee aan meer natuur en biodiversiteit. Elke actie telt!

Bouwpakketten

Elk nestkastje is voorzien van een camera

Via de website https://acties.streekfondsoostvlaanderen.be/project/29735 werd een crowdfunding opgestart om geld in te zamelen, zodat de initiatiefnemers hout en kleine camera’s konden aankopen. ‘#eenHartvoorWaas’, één van de regio’s binnen Streekfonds Oost-Vlaanderen, verdubbelde het opgehaalde bedrag en zo kwamen we aan een totaal bedrag van € 3 201.

Met het aangekochte hout maakt de Technische Dienst van de gemeente bouwpakketten voor nestkasten.

Vrijwilligers van Natuurpunt bezochten klassen van het 5de of 6e leerjaar uit deelnemende scholen in Temse. De leerlingen kregen uitleg over onze tuinvogeltjes, met een leuke quiz achteraf. Samen timmerden ze nestkastjes in elkaar. Het enthousiasme van deze jonge mensen was aanstekelijk. Trots toonden ze achteraf hun timmerwerk.

Nestkast met camera

Zo gebeurt dit ook bij het Lokaal Dienstencentrum ‘t Achterpoortje. Ook de senioren kregen uitleg en een quiz en timmerden nestkastjes. Het was een leuke workshop waarbij de kennis aangescherpt wordt: ‘Een merel? Ah, ne merlon bedoel je?’

Ook de bewoners van de verschillende woonzorgcentra van Temse gingen creatief aan de slag.

Elke deelnemende instantie kreeg een nestkast met camera. Zo kan het ontluikende leven volgende lente gevolgd worden op een scherm in de klas of in de cafetaria, een geweldig prettige bezigheid. Als initiatiefnemers zijn we zeer trots op deze realisatie. Het Lokaal bestuur dankt alle medewerkers en sponsors die dit project hebben gesteund en mogelijk gemaakt.

Ook in school de Kolibrie werden nestkastjes gemaakt
(foto: (C) Selina De Kort)
Ook in het Lokaal Dienstencentrum deed men mee met het project

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *