Politiezone krijgt sinds 2019 al een miljoen meer middelen

TEMSE/KRUIBEKE – De dotatie die Temse in 2022 aan de politiezone moet betalen, bedraagt bijna 4 miljoen euro. De loonkosten wegen fel door.

3.954.770 euro. Dat is het exacte bedrag van de politiedotatie die de gemeenteraad van Temse maandag heeft goedgekeurd. Een fors bedrag, vindt Annemie Muyshondt van Vlaams Belang. “Als we vergelijken met 2019 zitten we al aan een miljoen meer”, zegt ze. In 2019 bedroeg de dotatie 2,9 miljoen euro.

Volgens burgemeester Luc De Ryck (CD&V) wegen de loonkosten het meeste door. “De begroting is goed voor 10 miljoen euro, daarvan gaat 8,4 miljoen naar de loonkosten. Die nemen toe en dat is grotendeels verklaarbaar door de indexaanpassing. Ook de werkingskosten zijn voor een stukje omhooggetrokken.” Verder zijn er ook investeringen in ICT en in de politiegebouwen. De in aanbouw zijnde nieuwbouw in Temse wordt wel grotendeels door de gemeente zelf betaalt.

Vacatures

Raf Cathoor (Groen) vroeg zich af of de loonkosten nog zullen stijgen, aangezien de politie openstaande vacatures heeft. “Die bedragen worden nu al gereserveerd omdat wij hopen dat wij die ontbrekende mensen zullen vinden”, aldus de burgemeester.

De politieraad beslist op 15 december over de begroting. Het kleinere Kruibeke, de andere gemeente in de politiezone, betaalt ruim 1,9 miljoen euro.
Bron: HN/Tom Nuytemans)

Onder meer door investeringen in de politiegebouwen (op de foto dat van Temse) is de dotatie gestegen. — (©Google Maps)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *