Maak kennis met de oostelijke tangent op 26 januari 2016

Op dinsdag 26 januari 2016 organiseren het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de stad Sint-Niklaas en de gemeente Temse een infomarkt over de oostelijke tangent. Dat is de nieuwe verbindingsweg tussen het knooppunt van de R42 (Singel) met de N70 en de E17. Tijdens deze infomarkt krijg je meer informatie over het project.

De oostelijke tangent in een notendop
De oostelijke tangent is een nieuwe verbinding tussen de N70 / R42 en de E17 langs de spoorlijn Sint-Niklaas-Mechelen. Er komt een nieuwe weg voor auto’s en vrachtverkeer met een afgescheiden dubbelrichtingsfietspad. Door vlotter verkeer te creëren rond Sint-Niklaas verlicht de verkeersdruk in het centrum van de stad. Daarnaast maakt de nieuwe weg verschillende bedrijvenzones vlotter en beter bereikbaar. Het project zet ook in op de fietsers en het openbaar vervoer met een snelle en veilige fietsas tussen de N70 en Eigenlo en een beter bereikbaar station.
19/01/16 tot 18/03/16: openbaar onderzoek

Op 4 december 2015 is een belangrijke procedurele stap gezet: de Vlaamse Regering heeft het GRUP (Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan) voorlopig vastgesteld. De volgende stap is een openbaar onderzoek. Vanaf 19 januari 2016 tot en met 18 maart 2016 ligt het plan en het plan-MER ter inzage en kan je opmerkingen, bezwaren of adviezen indienen. Meer info over deze procedure vind je op www.ruimtelijkeordening.be.

Kom naar de infomarkt
Om het openbaar onderzoek zo goed mogelijk te laten verlopen, organiseren AWV, stad Sint-Niklaas en gemeente Temse op dinsdag 26 januari 2016 een infomarkt in Sint-Niklaas voor alle geïnteresseerden. Deze markt vindt plaats in de refter van VTS (Vrije Technische Scholen), Breedstraat 194 (ingang tegenover Magnolialaan), 9100 Sint-Niklaas. De markt is doorlopend open van 15 tot 20 uur. Aan de hand van kaart- en beeldmateriaal krijg je uitleg bij de plannen van de oostelijke tangent.

beeldot_uitnodiginginfomarkt_0-page1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *