Red Lions op bezoek bij Rapid Hockeyclub

TEMSE – Loick Luypaert en Loïc van Doren, twee Olympische medaillewinnaars van de Red Lions, waren woensdagnamiddag op bezoek bij de Rapid Hockey Club Temse. Hun passage moet de interesse voor de sport een handje helpen.

Loick Luypaert en Loïc van Doren van de Belgische hockeyploeg kwamen hun gouden medailles aan de jonge spelers tonen en deelden vooral veel handtekeningen uit. Temse is niet de enige plek waar zo’n meet & greet plaatsvindt. De Belgische hockeybond en sportmerk Osaka organiseren momenteel een roadtrip doorheen België, waarbij jonge sportievelingen de medaillewinnaars kunnen ontmoeten om zo nog meer mensen te laten kennismaken met hockey.

“We zijn heel blij dat de spelers naar hier komen”, zegt Rapid-bestuurslid Ides Ticket. Hij hoopt dat de promotie extra leden aantrekt. “Sowieso zijn we de laatste jaren al aangegroeid, maar met de winst van de hockeyploeg op de Olympische Spelen zien we nu een nog grotere interesse. Onze club heeft momenteel zo’n 600 spelers, waarvan 300 à 400 jeugdspelers. Maar op onze velden hebben we plaats voor 800 leden.”

Professioneel

Ook de acht- en negenjarige meisjes Renée, Alice, Noor en Lissa kregen een handtekening. Ze zijn al enkele jaren lid, meestal in navolging van grote broer of zus. Alle vier willen ze graag verder in de sport, en dat mag zelfs professioneel. “Dan kunnen wij ook een medaille gaan winnen.”

Maar het waren niet enkel leden die kwamen aanschuiven voor een handtekening en foto. De club organiseerde woensdagnamiddag gratis try-outs voor wie wil proeven van de hockeysport. Zo’n vijftig kinderen waren daarvoor naar de velden afgezakt. Er volgen nog try-outs op 22 en 29 september.

Inschrijven voor een try-out kan via hockeytemse.be
Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *