Julien De Clercq, 75 jaar lid van het ACV

TIELRODE – Julien De Clercq (89) uit Tielrode was op 1 september 75 jaar lid van het ACV. Hij was tijdens zijn loopbaan een zeer actieve militant, zowel plaatselijk als op zijn werk. “Dat mogen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan”, dachten zoon Carl en Herman De Cock en Jozef Goossens van ACV Tielrode.

“Ik ben exact op mijn 14e verjaardag in november 1946 beginnen werken bij Orlay Spinnerijen op Cauwerburg”, vertelt Julien. “En ik ben dan onmiddellijk lid geworden van het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV).”

Nadien ging Julien nog drie jaar aan de slag op de Boelwerf en later bij een Antwerps bedrijf waar men schepen sloopte. De laatste 25 jaar van zijn loopbaan werkte hij op de oude scheepswerf in Rupelmonde.

“Toen het bedrijf in vereffening ging in 1988 ben ik daar op 56 jaar op brugpensioen gegaan”, klinkt het.

Julien was een syndicalist in hart en nieren.

“Mijn vader ging al van bij het begin van zijn loopbaan naar vakbondsvergaderingen”, stelt zoon Carl. “Hij was ook syndicaal afgevaardigde op de scheepswerf en was lid van het lokale ACV bestuur.”

Julien De Clercq was van 1981 tot 2000 ook gemeenteraadslid in Temse voor de CVP, later omgevormd tot CD&V.

Om Julien te eren gingen Herman De Cock en Jozef Goossens langs met een syndicale oorkonde en een geschenkje namens ACV Tielrode.

“Wie Julien gekend heeft als syndicalist en als gemeenteraadslid weet dat hij dit eerlijk verdiend heeft”, aldus Herman De Cock.

Jubilaris Julien de Clercq geflankeerd door vlnr.: Herman De Cock, Jozef Goossens en zoon Carl de Clercq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *