Komende zondag Durme-Scheldejogging tussen Tielrode en Temse

Jong én oud welkom voor (gratis) deelname, ook voor rolstoelgebruikers!

TEMSE/TIELRODE – Naar jaarlijkse gewoonte kunnen sportievelingen uit Temse en omstreken komende zondag 5 september deelnemen aan de recreatieve Scheldejogging. De loop die dit jaar, wegens corona, niet enkel op een andere datum valt, maar ook langs een gloednieuw traject loopt.

“We kregen toestemming van de burgemeester om deze jogging opnieuw te organiseren”, vertelt voorzitter van Toerisme Temse Rita Heerwegh. “Normaal doen we steeds begin juni een loop tussen Steendorp en Temse. Maar omdat er toen nog strenge coronaregels van kracht waren was dat niet mogelijk. Omdat de regels nu versoepelt zijn kwamen we op het idee om in september, en vanop een nieuwe locatie, de Durme-Scheldejogging te organiseren. Zo betrekken we deelgemeente Tielrode ook in ons verhaal.”

Aankomst op de Zaat

Jong én oud is welkom voor gratis deelname, ook rolstoelgebruikers. Na de looptocht krijgen alle deelnemers een drankje en aandenken aangeboden door het Lokaal Bestuur en Toerisme Temse.

De start van de zowat 5 kilometer lange looptocht is om 15 uur aan standbeeld Den Toeter in Tielrode, vlakbij het Durmeveer. Inschrijvingen zijn mogelijk vanaf 14.30 uur aan de parking van taverne ’t Veer. De aankomst is op het jaagpad ter hoogte van de Boelwerfkraan op de Zaat. Er zijn tien speciale prijzen, afhankelijk van type deelname, zoals de 1ste plaats, jongste/oudste deelnemer, enz… En een mini-trofee voor alle deelnemers. Sportievelingen op post !

“Ons plan is om vanaf 2022 jaarlijks in juni de vertrouwde Scheldejogging vanuit Steendorp te organiseren. En begin september de Durme-Scheldejogging vanuit Tielrode”, klinkt het bij Rita Heerwegh.

Dit jaar organiseert men de Durme-Scheldejogging vanuit Tielrode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *