Fietsersbond Temse voert actie voor conflictvrije kruispunten

TEMSE – Samen met Fietsersbondafdelingen verspreid over het ganse land hield Fietsersbond Temse maandagavond aan de Edgard Tinelplaats een actie voor conflictvrije kruispunten.

De actie was een initiatief van Fietsersbond Nationaal samen met de Voetgangersbeweging, Johanna.be, GRACQ en Ouders van Verongelukte Kinderen.

Het protest kwam er naar aanleiding van de dodelijke aanrijding van twee kinderen in Antwerpen, maar ook de aanrijding van een fietsster in Gent, en alle verkeersslachtoffers die jaarlijks vallen door afslaande voertuigen bij groen licht voor voetgangers en fietsers.

De leden reden enkele keren over het kruispunt

Veilig rechtdoor

Een twintigtal actievoerders kwamen samen op het kruispunt van de Hoogkamerstraat en de Sint-Amelbergalaan. De leden stelden zich strategisch op, ontrolden een spandoek en reden enkele keren heen en weer langs de fietsoversteekplaats.

“Het is hier één van de drukste kruispunten van Temse centrum en nog altijd niet volledig conflictvrij”, aldus secretaris Jozef Van Breuseghem. “We eisen conflictvrije regelingen van de verkeerslichten. Bij groen licht moeten we veilig rechtdoor kunnen verder wandelen of fietsen, zonder gevaar te lopen om te worden aangereden door naar links of rechts afslaande voertuigen.”

“langs de zijde van de Schoolstraat hebben fietsers hebben wel een voorstart van drie seconden op het gemotoriseerd verkeer dat bij groen licht vertrekt vanuit de Hoogkamerstraat”, stelt Van Breuseghem. “Maar het verkeerslicht voor voetgangers aan het zebrapad recht tegenover de Heilig Hartschool heeft zelfs deze veilige voorstart in de groenfase nog altijd niet. We vragen deze aanpassing al sinds april 2017.”

Meer foto’s, klik hier

De fietsersbond stelde zich strategisch op en voerde actie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *