Mondmasker niet meer verplicht tijdens wekelijkse markt

TEMSE – In tegenstelling tot eerdere info die we kregen van het lokaal bestuur is sinds vorige week het dragen van een mondmasker tijdens de wekelijkse markt niet meer verplicht. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Sint-Niklaas waar dit wel nog moet tijdens de marktdag.

Sinds vorige week werd het eenrichtingsverkeersplan op de wekelijkse markt opgeheven. Daarbij is het dragen van een mondmasker voor de markthandelaars en -bezoekers enkel nog verplicht wanneer het onmogelijk is de afstandsregel van 1.5 meter te volgen.

“Wij stemmen ons af op de gewijzigde regelgeving van de Federale overheid”, stelt burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “Elke gemeente moet die als minimum toepassen, maar mag daarin verder gaan. het gevolg is inderdaad dat het van plaats tot plaats kan verschillen.”

Markthandelaars moeten wel middelen voor noodzakelijke handhygiëne ter beschikking stellen van klanten en het personeel.

Een mondmasker is tijdens de wekelijkse markt enkel nog verplicht als men de de afstandsregel van 1.5 meter niet kan volgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *