Natuurpunt bestaat twintig jaar en viert feest aan Natuurhuis

TEMSE/STEENDORP – Natuurpunt bestaat dit jaar twintig jaar en viert dat komend weekend op de Roomkouter in Temse. De lokale Natuurgroep Scousele, actief in Temse en Steendorp, zet er zichzelf dan in de kijker.

“Velen zijn jaloers op ons Natuurhuis
Nine Van Hoyweghen

Natuurpunt viert zijn verjaardag met een speciale container die door Vlaanderen reist. Zaterdag 10 juli en zondag 11 juli staat die opgesteld aan het Natuurhuis in natuurgebied de Roomkouter. Op het programma: allerlei soorten wandelingen, live muziek, smoutebollen en meer. De werkgroepen van Natuurpunt Scousele stellen zich voor en er is natuurlijk de Natuurpunt-container.

“Die heeft onder meer een speciale telescoop die we gaan richten op het natuurgebied Roomkouter-Zuid”, zegt Nine Van Hoyweghen, voorzitter van Natuurpunt Scousele.

Natuurpunt bestaat twintig jaar en viert feest in natuurgebied met smoutebollen en muziek

De gemeente Temse en Natuurpunt Scousele werken regelmatig samen, zo mag de werkgroep vogeltellingen één maal per jaar met publiek op het dak van administratief centrum De Zaat. (FOTO: IF°)

Scousele, 400 leden sterk, bestaat al elf jaar. Sinds 2015 heeft de groep een eigen Natuurhuis, waar bezoekers op de meeste zondagnamiddagen terecht kunnen voor een drankje en info. “We verdienen zo een centje bij en houden contact met de mensen”, zegt Nine. “Zo’n eigen stek gaf een voelbaar verschil in populariteit. Mensen weten sindsdien waar ze ons kunnen vinden. Veel andere Natuurpuntverenigingen zijn er jaloers op.”


Scousele werkt voor allerlei projecten samen met de gemeente, onder meer rond het nestvlot voor visdieven dat ze in april te water liet op de Vuurkouter. “Er broeden ondertussen al twee koppels visdieven, een succes. We hadden niet gedacht dat het eerste jaar al te zien.” Helaas krijgt Natuurpunt regelmatig te maken met vandalisme. “Vorig jaar is nog het houten speelkasteel op de Roomkouter in brand gestoken. Gelukkig gaat de gemeente het heropbouwen.”

20 jaar Natuurpunt, zaterdag 10 en zondag 11 juli van 14 tot 18 uur aan het Natuurhuis, Kapelstraat 170,

https://www.natuurpunt.be/afdelingen/natuurpunt-waasland-kern-scousele

Links schepen van Groen Hugo Maes (CD&V) samen met Nine Van Hoyweghen en enkele kernleden van Natuurpunt Scousele bij de feestcontainer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *