Jan Peumans eregast op Feest van de Vlaamse Gemeenschap

TEMSE – Vorig jaar kon het Feest niet doorgaan op de klassieke manier en werd een bevlaggingsactie georganiseerd als alternatief. Dit jaar wordt een academische zitting georganiseerd in de feestzaal, die ook via internet gestreamd wordt. Een buitenoptreden is nog niet aan de orde.

De academische zitting gaat door in de feestzaal van het gemeentehuis komende vrijdag 9 juli om 19.30 uur. Geert Vandersickel, voorzitter Amedee Verbruggenkring tekent voor het welkomstwoord. Gastspreker is Erevoorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans. De feestviering wordt muzikaal opgeluisterd door Andreas en Clara Strobel op respectievelijk viool en piano. Voor en na de academische zitting speelt beiaardier Joannes Thuy Vlaamse liederen.

Geen buitenoptreden

Wegens de geldende coronavoorschriften zijn de plaatsen beperkt en is inschrijven noodzakelijk, individueel of per bubbel. Dit kan via mail (ovvtemse@gmail.com) of telefonisch bij de coördinator Tony Peirsman op 03 771 16 25 (inspreken op antwoordapparaat is mogelijk). Vermeld de naam van elke deelnemer, adres en telefoonnummer.

De academische zitting is ook te volgen via https://youtu.be/Lm58op-Xhqs

Een buitenoptreden is nog niet aan de orde. De beslissing werd genomen op een moment dat het nog niet mocht, maar zelfs met de huidige versoepelingen is het voor het bestuur organisatorisch onmogelijk om alles in corona-veilige banen te leiden. De aangegane contracten konden verplaatst worden naar volgend jaar.

De organisatoren vragen aan iedereen om tijdens de feestweek (1-11 juli) de leeuwenvlag uit te hangen.

De organisatie van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap Temse is in handen van het Overlegcomité Vlaamse Verenigingen Temse (Davidsfonds, Amedee Verbruggen Kring en VOS-Vlaamse Vredesvereniging) i.s.m. het Lokaal Bestuur Temse.

Op zondag 11 juli om 11 uur staat de eucharistieviering in het teken van het Feest v/d Vlaamse Gemeenschap. Ook deze viering is thuis te volgen op https://youtu.be/FVxZX86v55I

Eregast is erevoorzitter van het Vlaams parlement Jan Peumans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *