Gemeentebestuur organiseert diverse acties gericht op sensibilisering van natuurbehoud

TEMSE – Naast de campagnes ‘Maak je vierkante meter natuur’ en ‘Project Nestkast’ blijft de focus bij het gemeentebestuur dit voorjaar gericht op sensibilisering voor natuurbehoud. Men geeft alvast zelf het goede voorbeeld met de lancering van volgende acties.

Maai Mei Niet

Onze Groendienst past reeds een aantal jaren het maaibeheer aan op basis van de locatie. Zo wordt er flexgewijs, periodiek of selectief gemaaid op bepaalde plaatsen. Dit seizoen wordt het aantal locaties waar dit gebeurt nog verder uitgebreid. Minder of zelfs helemaal niet maaien komt immers de natuur ten goede: bij hitte en droogte bijvoorbeeld kan er meer water vastgehouden worden. Door deze eenvoudige ingrepen geven we de kans aan kleinschalige natuurelementen om verbindende stapstenen te vormen voor fauna en flora.
Ook inwoners kunnen hieraan meewerken door … niet te maaien in mei!

www.maaimijniet.be

Week van de Bij

Zondag 30 mei t.e.m. zondag 6 juni

Het Lokaal Bestuur start met de aanleg van bloemenweiden en moedigt ook inwoners aan om een betere leefomgeving voor zowel honingbijen als wilde bijen te creëren. Zij zorgen immers niet alleen voor honing maar door hun functie als bestuiver ook voor de groei van nieuwe planten. Tijdens deze week zullen Temsenaars een zakje met biologisch bijenzadenmengsel en een bijenkrantje kunnen afhalen op verschillende plaatsen in de gemeente: in de bibliotheek, aan de infobalie op AC De Zaat, bij deelnemende voedingshandelaars en op de landbouwmarkten te Tielrode en Steendorp.

Ook de leerlingen van het 4de leerjaar van onze basisscholen en de woonzorgcentra ontvangen voedsel voor de bijen, samen met een leuke affiche en brochure.

www.weekvandebij.be

Bijenhelden gezocht!

Woensdag 2 juni

Onze bibliotheek is op zoek naar jonge superhelden die mee willen helpen om een bloemenhotel voor de bijtjes te maken. Tijdens deze leuke activiteit komen ze meer te weten over het bijenvolkje en hoe ze kunnen geholpen worden om te overleven in een verstedelijkte omgeving.
Deze activiteit is voor kinderen van 6 tot 10 jaar en inschrijven kan door contact op te nemen met de bibliotheek via bibliotheek@temse.be of 03 710 13 20.

Op www.samenvoorbiodiversiteit.be staan talrijke tips over hoe je actief kan meewerken aan natuurbehoud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *