Politie sluit take-away van horecazaken die regels niet volgen

Ook weer pv’ s  uitgeschreven voor inbreuken op coronamaatregelen en samenscholingsverbod

TEMSE/KRUIBEKE – Afgelopen weekend werden er extra controles gehouden inzake verkeer en op de naleving van de coronamaatregelen.

Wat betreft het naleven van de coronamaatregelen werden er 21 processen-verbaal uitgeschreven voor inbreuken op het samenscholingsverbod. Voor het negeren van de avondklok werden er 13 processen-verbaal opgesteld.

Twee horecazaken werden gesloten wegens het verkopen van alcoholische dranken.

Aan de Wilfordkaai moest café De Kaailopers de deuren sluiten.

In Bazel sloot de politie de take-away van restaurant de Wase Wis. De zaak verkocht oesters en hamburgers maar schonk ook wijn in glazen en dat mag niet volgens de regels.

“Alcohol mag alleen maar verkocht worden als het om een volwaardige meeneemmaaltijd gaat”, aldus commissaris Katty De Bruyn.

Beide zaakvoerders kregen een Covid-pv van 750 euro.

Nog in Bazel kreeg café Calimero een verbod om afhaal  te organiseren. De zaakvoerster wou drankpakketten verkopen maar ook dat is niet toegelaten als er geen eten wordt verkocht.

Inzake verkeer werden er afgelopen weekend 28 ademtests afgenomen van bestuurders. Eén bestuurder legde een positieve ademtest af. Hij had 1,66 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Een andere bestuurder blies ‘Alarm’. Zijn rijbewijs werd voor 3u ingetrokken.

Er werden nog verschillende andere overtredingen vastgesteld zoals: niet dragen van de veiligheidsgordel, voertuig niet gekeurd. Gebruik van de GSM achter het stuur, foutparkeren.

Tenslotte was er ook nog één leerling-bestuurder die na 22 uur op de baan was. Ook was zijn voertuig niet voorzien van het ‘L’-teken. De leerling-bestuurder uit Antwerpen mocht uiteraard niet meer verder rijden. Er werd een proces-verbaal opgesteld. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de Politierechtbank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *