In memoriam: ‘De oudste actieve trainer ter wereld’ Willy Van Wauwe

Willy Van Wauwe (98) was zeventig jaar trainer bij turnvereniging Rust-Roest

TEMSE/SINT-NNIKLAAS – Vrijdagochtend is op 98-jarige leeftijd Willy Van Wauwe overleden. Decennia lang was Willy de motor van turnvereniging Rust-Roest, als penningmeester, bestuurslid en zeer gewaardeerd trainer onder wiens kundige leiding vele generaties jongens en meisjes hun eerste stappen in de turnsport zetten.

Met een groot feest nam turngroep Rust-Roest drie jaar geleden afscheid van Willy Van Wauwe. Na een carrière van 70 jaar als trainer bij de club uit Sint-Niklaas en Temse besloot hij om het rustiger aan te doen. Maar van stilzitten wilde Willy, ondanks zijn toen 96-jarige leeftijd, nog lang niet weten. Hij bleef lid van het clubbestuur en woonde regelmatig nog de jeugdtrainingen bij. Vrijdagochtend overleed het ‘levende uithangbord’ van Rust-Roest op 98-jarige leeftijd.

“Het is onmogelijk om in een kort bestek een volledig beeld te geven hoe belangrijk Willy was voor onze vereniging en voor de Belgische turnsport”, stelt voorzitter Eddy De Backer. “Maar dat hij binnen de 134 jaar rijke traditie van de club probleemloos als uitzonderlijk bestempeld kan worden is een feit.”

Fierheid

In zijn jonge jaren was Willy zelf een begenadigd gymnast

Willy Van Wauwe was tot drie jaar geleden niet alleen officieus de oudste actieve trainer ter wereld (hij was zelfs nog aanwezig als trainer op de Olympische Spelen in Londen in 2012, red.), hij was in zijn jeugd ook zelf een getalenteerd gymnast.

“Iemand als Willy kan probleemloos als uitzonderlijk bestempeld worden”, klinkt het. “Willy was getalenteerd gymnast, 91 jaar lid van onze club, 70 jaar trainer, quasi evenveel jaren visionair en gedreven bestuurslid en penningmeester. Kortom, hij was het levend uithangbord van Rust-Roest. Overal waar hij kwam, sprak hij met fierheid over zijn derde kind: ‘de club’. De club die hij optilde van het lokale naar het nationale en internationale niveau. Getuigen hiervan zijn de leden die deelnamen aan internationale wedstrijden.”

“Binnenkort staan wij voor de zware taak om passend afscheid te nemen van onze turnvader”, aldus de voorzitter. “De coronamaatregelen en de prioriteit die wij aan de familie willen geven maken dat slechts een zeer kleine delegatie van ons aanwezig zal kunnen zijn in de ruimte waar de uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden. Als blijken van dankbaarheid en steun aan de familie organiseren wij een initiatief buiten, waarbij de opkomst van zoveel mogelijk trainers, leden en bestuursleden wenselijk is, mét in acht name van de coronamaatregelen. Tenslotte wensen wij als bestuur onze oprechte deelneming te betuigen aan de getroffen familie.”

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 24 april om 10 uur in uitvaartcentrum De Singel in Sint-Niklaas.

Willy was 70 jaar trainer bij Rust Roest

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *