Maak plaats, melkboer: hier brengt de bierboer elke maand nieuwe ambachtelijke biertjes aan huis

TEMSE/HAMME/MOERZEKE – Michael Van Slycken (40) uit Temse is sinds juli 2020 een zelfverklaarde bierboer die maandelijks interessante bieren selecteert en bij mensen thuis brengt. Sinds de komst van Timy Van Roy (26) kent het bedrijfje een sterke groei.

“Buitenlandse bieren hebben te veel douane-rompslomp, en grote merken zijn te geautomatiseerd” Michael Van Slycken

“Ik proef graag speciale bieren en ben er constant naar op zoek”, zegt Michael van De Bierboer. “Maar toen vorig jaar de lockdown begon, werd dat een stuk moeilijker. Toen vroeg ik mij af waarom er geen melkboer voor bier bestond, die het drankje aan huis brengt.” Michael testte zijn idee uit op een crowdfunding-platform, waar hij 150 procent van het vooropgestelde bedrag ophaalde. In juli leverde hij zijn eerste bieren.

Klanten kunnen voor bierpakketten of -abonnementen kiezen. De pakketten zijn op maat of thematisch, zoals voor de feestdagen. Bij een abonnement komen er elke maand bieren aan huis.

“Ik zorg voor voldoende variatie die ook meegaat met de seizoenen, zo kies ik in de zomer niet te gauw zware bieren. En die breng ik dan zelf bij de klanten thuis.” Met dat sociale aspect wil Michael zich onderscheiden van de rest, en via die weg kan hij ook advies op maat geven. “Dat babbeltje aan de voordeur is voor mij even belangrijk als het bier.”

Alleen Belgisch

Michael, die bijna zijn opleiding tot brouwer bij Syntra heeft afgerond, kiest bewust bieren uit Belgische microbrouwerijen: buitenlandse bieren hebben te veel douane-rompslomp, en grote merken zijn te geautomatiseerd. “Op zich is daar niets mis, ik pretendeer niet dat ik het verschil met een ambachtelijke brouwerij kan proeven. Maar je mist toch een gevoel, een je ne sais quoi”, zegt Michael. “Mensen vragen me of ik na een tijd dan niet alle bieren gehad heb. Maar er komen meer nieuwe bieren op de markt dan ik in mijn selectie krijg.”

In het najaar kwam Antwerpenaar Timy via een vriend bij De Bierboer terecht. “Al van het eerste moment had ik het gevoel dat het iets groots kon worden”, zegt hij. “Maar Michael zag het heel nederig, als een zijproject.” Michael had toch oren naar de ideeën van Timy, die sinds januari de zakelijke kant van De Bierboer op zich neemt. Dankzij zijn sales-achtergrond zorgde hij meteen voor een groei aan klanten.

Persoonlijk afgeven

Het duo heeft nog heel wat plannen, zoals voor een boek, voor bier-tastings, en voor leveringen in heel Vlaanderen, want momenteel worden enkel delen van Oost-Vlaanderen en Antwerpen bediend. Verderaf wonende klanten krijgen hun pakket opgestuurd.

Daarom zoeken Michael en Timy andere ‘bierboeren’ die met kennis van zaken de flessen willen leveren. Michael, die zijn werk als jeugdconsulent in Hamme wil opgeven voor De Bierboer, hamert op dat sociale gegeven: “Ik streef er naar dat alles persoonlijk wordt afgegeven” (Bron: HN/Tom Nuytemans)

Info: www.debierboer.be

De taken zijn strikt verdeeld: Michael (links) selecteert de bieren, Timy verzorgt de zakelijke kant. Samen hebben ze voor De Bierboer nog heel wat ideeën.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *