KWB voorzitters vragen nieuw oefenterrein voor leerling-bestuurders

TEMSE – De KWB-afdelingen van groot-Temse vragen in een brief aan het gemeentebestuur om een nieuw oefenterrein voor leerling-bestuurders op de richten. Het vorige oefenterrein op de parking achter AC De Zaat verdween enkele jaren geleden door de realisatie van de mobilhomeparking.

“KWB is al sinds 1979 verdediger is van het systeem van de ‘vrije begeleiding’ voor leerling-automobilisten”, stelt KWB Tielrode voorzitter Eddy Noens. “Destijds ijverde KWB ervoor om in een flink aantal gemeenten een oefenterrein met uitrusting voor de basismanoeuvres ter beschikking te stellen. Het gemeentebestuur van Temse heeft die vraag steeds positief opgevangen en inspanningen geleverd om een geschikte plaats te vinden. Na enkele rondzwervingen doorheen de fusiegemeente, kon men begin 2008 op de parking aan het nieuwe AC De Zaat een mooie oplossing aanreiken.”

Alternatieve locatie

Dit oefenterrein werd als zeer geschikt ervaren en was voorzien van verplaatsbare metalen structuren om de basisvaardigheden met de wagen in te oefenen en de moeilijkheidsgraad stelselmatig te verhogen door de doorgang met de hekken te vernauwen.

“Met de inrichting van de mobilhomeparking aan AC De Zaat in 2018 werd die oefenmogelijkheid voor leerling-bestuurders weggenomen”, aldus Noens. “De mobilhomeparking blijkt een schot in de roos, want ze wordt druk bezocht en erg gewaardeerd door toeristen. De toenmalige bestuurders van Temse beloofden aan KWB de zoektocht voor een alternatieve locatie in te zetten. Van zodra zich een kans aanbood zouden ze die ook nemen.”

Geen extra budgetten

“Vandaag stellen wij vast dat de werkzaamheden voor de realisatie van een openbare parking aan de Rik De Rycklaan zijn opgestart”, klinkt het. “Volgens onze info komen daar 76 parkeerplaatsen. Samen met alle voorzitters van de KWB-afdelingen van groot-Temse, Hilaire Verhelst Elversele, René Wittock Steendorp, Paul Groenwals Temse en Eddy Noens Tielrode willen we er bij het gemeentebestuur voor pleiten een oefenmogelijkheid voor leerling-autobestuurders met verplaatsbare hekken te voorzien op deze parking.”

“Voor ons blijft zo’n oefenterrein zowel sociaal verantwoord als een stap naar meer verkeersveiligheid. De afdelingsbesturen dringen aan op een spoedige realisatie, gezien deze uitrusting geen extra budgetten vereisen en het domein gemeentelijke eigendom is. Wij hopen dat het oefenterrein weldra klaar mag zijn. Misschien kunnen we dan weer, net als vorige keer aan AC De Zaat, samen ruchtbaarheid geven aan de opening ervan.”

De KWB voorzitters willen een oefenmogelijkheid voor leerling-autobestuurders, met verplaatsbare hekken,  op de nieuw aan te leggen Rik De Ryck parking (foto: Google Street View)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *