Aanvraag voor appartementen naast Sint-Amelbergaschool

TEMSE – Momenteel loopt er een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het bouwen van een meergezinswoning aan de Scheldestraat 66. Dat is tussen de Sint-Amelbergaschool en OCMW-Buurthuis Den Boodt.

De stedenbouwkundige aanvraag omvat de bouw van 10 appartementen en 12 autostaanplaatsen. Het perceel is momenteel bebouwd met een elektriciteitscabine en garages. Een deel van de garage wordt gesloopt, de andere garages en de elektriciteitscabine blijven behouden
en zullen overbouwd worden voor het realiseren van het nieuwe project.

Links en achteraan de bouwplaats grenzen de terreinen en gebouwen van de Sint-Amelbergaschool, rechts bevindt zich een meergezinswoning met handelsruimte die deel uitmaakt van het totale project, maar werd uitgevoerd als fase I. Op deze wachtgevel zal het nieuwe project aansluiten.

Op het gelijkvloers worden een inkom voor de meergezinswoning voorzien en 12 bijkomende autostaanplaatsen gecreëerd (2 aparte garages, een carport voor 4 wagens en een gemeenschappelijke garage (6 wagens) met bergingen (6 stuks in totaal) en ongeveer 50 fietsstaanplaatsen.

De appartementen hebben 1 tot 2 slaapkamers en worden voorzien van hedendaags comfort. Elk appartement heeft een eigen terras. De appartementen bevinden zich op de verdiepingen, de gelijkvloerse functies beperken zich tot inkom, bergingen (en auto- en fietsstaanplaatsen (garages en carport).

Er zijn wel enkele ramen voorzien die uitgeven op de achterliggende school. De inrichtende macht van deze school heeft wel voor akkoord getekend voor deze erfdienstbaarheid van ‘lichten en zichten‘.

Het openbaar onderzoek loopt tot 11 maart, dat is ook meteen het einde van de bezwaartermijn.

De volledige aanvraag bekijkt men hier

Het perceel ligt tussen de Sint-Amelbergaschool en OCMW Buurthuis Den Boodt

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *