Vaccinatiecentrum Bauhuis operationeel: Eerste prikjes zijn gegeven

TEMSE/SINT-NIKLAAS –  – Het vaccinatiecentrum in het Bauhuis in Sint-Niklaas is operationeel. Sassi Van Vossel uit Belsele, een 54-jarige medewerkster van een dermatologenpraktijk was de eerste die haar coronavaccin kreeg. Ze was meteen de eerste van de zowat 80.000 mensen uit Sint-Niklaas en Temse die de komende maanden worden verwacht.

We hadden negentig mensen uitgenodigd, allemaal zorgprofessionals. Van hen hebben er twintig afgemeld. Het is nog niet duidelijk wat daarvoor de reden is
Wouter Timmerman, Centrumleider

“Ik was blij toen ik vorige week per mail werd verwittigd dat ik vandaag werd verwacht”, zegt Sassi Van Vossel. “Ik heb meteen mijn afspraak bevestigd. Ik had het heel wat moeilijker om de datum voor mijn tweede spuitje, dat ik in mei moet krijgen, te verplaatsen. Op die dag moet ik immers werken. Ik heb meer dan twee uur via de telefonische infolijn geprobeerd om de datum te verplaatsen, maar dat lukte niet”, zo legde de vrouw meteen een pijnpunt bloot.

“Er zijn zeker een aantal kinderziektes”, zegt centrumleider Wouter Timmerman. “Die zijn ondertussen wel zo goed als verholpen. De planning voor de eerste vaccinaties is heel snel opgesteld. De mensen werden pas vorige week ingelicht. We hadden op de eerste dag negentig mensen uitgenodigd, allemaal zorgprofessionals. Van hen hebben er twintig afgemeld.”

Het is nog niet duidelijk wat daarvoor de reden is.

“Mogelijk paste de datum hen niet, of waren ze al gevaccineerd op hun werk. Misschien zijn er ook een aantal die liever geen AstraZeneca-vaccin willen. Dat moeten we nog onderzoeken”, klinkt het.

“Mijn plicht”

Voor Sassi vormde de fabrikant van het vaccin alvast geen bezwaar. “Ik heb er vertrouwen in dat ik nu beschermd zal zijn. Ik voel me opgelucht. Dit is een eerste stap naar een opnieuw normaal leven”, aldus nog de medewerkster van een dermatologenpraktijk die haar spuitje kreeg van Britt Verhasselt, een zelfstandige thuisverpleegster uit Stekene. Die kwam na haar ochtendshift nog een halve dag meehelpen in het Bau-Huis.

“Ik heb me vorige week pas opgegeven om een handje te komen helpen. Ik bekijk het een beetje als mijn plicht want ook ik heb het voorbije jaar al heel wat mensen zwaar ziek gezien”, vertelt Britt nadat ze haar eerste prik had gegeven. Dat gebeurde onder het goedkeurend oog van burgemeesters Lieven Dehandschutter van Sint-Niklaas (N-VA) en Luc De Ryck van Temse (CD&V) en van Bau-huis-voorzitter Ine Somers.

Op toerental

Deze week is het vaccinatiecentrum in Sint-Niklaas ook nog woensdag en donderdag open. Er worden driehonderd mensen verwacht. Volgende week wordt alleen op donderdag gewerkt, goed voor tweehonderd vaccinaties. Pas in de week van 8 maart komt het centrum op toerental met zo’n duizend inentingen.

Meer foto’s, klik hier

Sassi Van Vossel uit Belsele kreeg als eerste een vaccin in het Bauhuis
De vaccinatie gebeurde onder het goedkeurend oog van burgemeesters Lieven Dehandschutter van Sint-Niklaas (N-VA) en Luc De Ryck van Temse (CD&V) en van Bau-huis-voorzitter Ine Somers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *