Ook mobilhomeparking populair dankzij lenteweer

TEMSE – Niet enkel de kust kreeg dit weekend heel wat dagjestoeristen over de vloer. Ook Temse was populair, de mobilhomeparking, op de Zaat, was dit weekend volledig volzet.

Op de parking achter AC De Zaat richtte het gemeentebestuur in 2018 een parkeerruimte voor mobilhomes in. Dit met de nodige faciliteiten zoals water en electriciteit, voor toeristen die op pad zijn met hun kampeerwagen.

Het camperterrein is ook officieel erkend door Toerisme Vlaanderen. Temse is de achtste gemeente die dit behaald volgens de normen van het Vlaamse Logiesdecreet. Het terrein is een veilige plaats met camerabewaking, vlakbij het politiegebouw, midden in het centrum maar ook dicht bij de Scheldedijken, en de natuurgebieden.

Door het mooie weer was de parking dit weekend volledig volzet.

“We ontdekten deze parkeerplaats door vrienden”, vertelt de familie Van Pelt uit Limburg. “Door de aankoop van een mobilhome ontdekken we steeds meer mooie plekjes in eigen land. Hier in Temse zitten we in de regio van de Stille Waters, en dat is ideaal om de regio te verkennen met de fiets. Omdat de horeca nog steeds gesloten is, zochten we via internet op waar we hier take away kunnen afhalen.”.

Toch klinkt er ook een punt van kritiek.

“Het is hier een toplocatie, maar toch zou ik de gemeente willen vragen of er geen regeling kan komen om de vaste camperaars te weren”, klinkt het. “Het is nu al zover dat zij hier een jaar staan en hun privéplaats afbakenen met paaltje en planken als ze enkele dagen weg zijn. hier moet in het belang van iedereen park en perk aan gesteld worden. Iedereen moet de kans hebben om hier te staan.”

Door het mooie weer was de parking dit weekend volledig volzet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *