De meester van het leven’, debuutroman van Peter Knapen (Temse)

Verrassende psychologische, filosofische en spirituele roman

TEMSE – Onlangs verscheen het boek ‘De meester van het leven’, debuutroman van Peter Knapen (Temse), een verrassende psychologische, filosofische en spirituele compositie, die de hedendaagse mens haarfijn doet stilstaan bij zijn oorsprong en bij de unieke bestemming in zijn bestaan.
Het is een aangrijpend verhaal over de innerlijke strijd tussen leugen en waarheid

Het is een aangrijpend verhaal over de innerlijke strijd tussen leugen en waarheid, goed en kwaad, leven en dood, met tal van levenservaringen die herkenbaar zijn voor het brede publiek.
De fascinerende inhoud krijgt extra aantrekking door de structuur en opbouw van het verhaal én door de opvallende taalbeheersing van de auteur.

Peter Knapen (°Sint-Niklaas 1961), sinds 1989 woonachtig in Temse, was een kwarteeuw docent psychologie, opvoedkunde en onderwijskunde (o.a. aan de Karel de Grote-Hogeschool). Daarna specialiseerde hij zich als onderwijsadviseur in de persoonlijke coaching en team-coaching van leraren, directies en pedagogische begeleiders. In 2016 publiceerde hij over ‘Leiderschap, spiritualiteit en professionele integriteit’ aan de KULeuven. In ‘De meester van het leven’ deelt hij voor het eerst zijn fascinatie voor de innerlijke wereld van de mens, en voor de inspiratie die vanuit de psychologie, filosofie en spiritualiteit wordt aangereikt.

Inhoud

Op een zonovergoten meidag in 1992 wordt in het Belgische dorp Belsele de wereldvermaarde DNA-onderzoeker Renaat Plageens ten grave gedragen. Tijdens een mysterieuze viering nemen zijn dierbaren afscheid van hem. Zijn leven lijkt voorbij, maar een ongelooflijk geheim begint zich te ontvouwen. ‘De meester van het leven’ reconstrueert op magistrale wijze het levensverhaal van deze getalenteerde weesjongen.

In een meeslepende carrousel van ogenschijnlijk dagelijkse gebeurtenissen speurt de hoofdfiguur verwoed naar zijn oorsprong, naar goedheid, schoonheid en waarheid. In een mum van tijd wordt de lezer zijn metgezel op een fenomenale reis door de tijd. Tijdens zijn odyssee ontmoet het hoofdpersonage vele mensen. Hij ervaart vreugde en verdriet, schippert tussen hoop en wanhoop, en reikhalst vurig naar liefde en licht. Maar wie is zijn meester van het leven?

In het boek worden de zin van het bestaan en de kern van de zinzoekende mens op briljante wijze belicht. ‘De meester van het leven’ zal een breed publiek boeien: het verhaal leest als een tijdloze levensgids voor wie het leven authentiek wil leven.

De meester van het leven’, uitgegeven door Elikser (Leeuwarden), kost 26,95 euro en kan besteld worden via
– www.demeestervanhetleven.be
– e-mail: peter.knapen@demeestervanhetleven.be
– de boekhandels en diverse digitale webshops

Auteur Peter Knapen

Een gedachte over “De meester van het leven’, debuutroman van Peter Knapen (Temse)”

 1. Beste Peter,
  Gefeliciteerd!
  Blij van je op deze wijze nog eens te ontmoeten.
  Met vriendelijke groeten en nog steeds veel respect voor de wijze waarop jij de (soms moeilijke) vergadering leidde.
  Herman
  Lid LOP-Temse
  9140 Tielrode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *