Bewoners Huize Vincent gevaccineerd

Voorlopig geen besmettingen in andere leefgroepen

TIELRODE – Vandaag dinsdag kregen de bewoners van Huize Vincent hun eerste vaccinatie. Een belangrijke stap naar betere tijden. De twee bewoners die gisteren positief testen op Covid-19 kregen nog geen inspuiting.
Alle bewoners die voor vaccinatie in aanmerking kwamen kregen een coronaprik

Doordat twee bewoners in de leefgroep De Klaverbloem positief hadden getest werd in het woonzorgcentrum besloten over te gaan tot een algemene testing van de bewoners en medewerkers van afdeling 1, inclusief leefgroepen De Tramhalte en Stille Droom.

Sneltest

“We zijn blij u te kunnen melden dat er geen enkele besmetting is uitgekomen bij de medewerkers en bewoners in deze leefgroepen”, klinkt het bij de directie. “Dit betekent dat de besmetting tot op heden enkel binnen de Klaverbloem zit en dit gaan we ook zo trachten te houden.”

Vandaag zijn opnieuw alle bewoners getest. Een sneltest leverde evenwel al 1 positief resultaat op doch dit moet nu verder bevestigd worden door een PCR-test.

Lichtpuntjes

“Op basis van deze huidige gegevens, is er na overleg met de CRA-arts beslist om over te gaan tot de vaccinatie van alle bewoners die hiervoor in aanmerking komen”, stelt men. “Enkel de besmette bewoners werden niet gevaccineerd. Daarnaast kunnen we ook meegeven dat vandaag ook al 1/3 van het personeel kon gevaccineerd worden. Dit zijn echt wel lichtpuntjes in deze moeilijke periode.”

Tweede vaccinatie

Voorlopig blijven de alle gemeenschappelijke activiteiten op de afdeling De Klaverbloem opgeschort tot nader bericht”, laat de directie weten. “Bewoners zullen zo hun maaltijden op de kamer nemen. Het bezoek voor de bewoners van de afdeling De Klaverbloem wordt opgeschort tot en me donderdag, dan beschikken we over de testresultaten van dinsdag en donderdag. Dan zal de strategie verder bekeken worden. Voor alle andere afdelingen en leefgroepen blijft het bezoek mogelijk.”

“Vanaf donderdag 21 januari wensen we over te gaan tot nog één geregistreerde bezoeker per bewoner. We willen echt alles op alles zetten om de tweede vaccinatie te laten doorgaan.”

Ook de honderdjarigen in Huize Vincent kregen een eerste coronaprik

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *