Weinig positieve ademtesten bij controles op nieuwjaarsdag

TEMSE/KRUIBEKE – Op nieuwjaarsdag deed de politiezone vooral statische en mobiele alcoholcontroles. Er werden heel wat ademtesten afgenomen waarbij er maar twee positief testen. Op de Krijgsbaan werd wel het rijbewijs een bestuurder ingetrokken die 1.93 promille alcohol in het bloed had.

Op nieuwjaarsdag werd er ingebroken in een winkel in de Hoogkamerstraat te Temse. De ruit van de inkomdeur werd ingeslagen. De kassa werd doorgezocht, maar deze was leeg. Of er iets werd meegenomen, kon nog niet werden medegedeeld.

Twee positieve ademtesten

Er werden gans de dag extra alcoholcontroles gehouden zowel statische controles als mobiele controles. De statische controle waren op de N41, Krijgsbaan, Schoolstraat, Hoogkamerstraat en Sint-Amelbergalaan in Temse. En op de Nieuwe Baan in Kruibeke.

De mobiele controles hadden plaats over gans het grondgebied van de politiezone. Er werden 207 ademtesten afgenomen. Hiervan waren er 2 positief.

Rijbewijs ingetrokken

Op de Nieuwe baan in Kruibeke legde een 40 jarige man uit Kruibeke een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,05 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Op de Krijgsbaan in Temse legde een 60 jarige man uit Kruibeke een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,93 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.
Twee bestuurders kregen een proces verbaal omdat ze hun rijbewijs niet konden vertonen.
Er werden ook nog zes PV’s van waarschuwing uitgeschreven.
Er werden ook nog twee covid P.V.’S opgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *