Temse maakt werk van kindvriendelijke begraafplaatsen

TEMSE – In oktober 2019 organiseerden de gemeentelijke Groen- en Jeugddienst een belevingsonderzoek bij kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar rond het thema ‘rouwen’.

Er werden klasgesprekken en knutselworkshops gehouden en een rondleiding en vertellingen op de begraafplaatsen van Tielrode en Elversele. Het werd een mooi proces waarin de kinderen heel openhartig praatten over verlies, verdriet en herinneringen. Want kinderen rouwen ook, elk op hun eigen manier.

Begraafplaatsen zijn voor kinderen nu nog teveel enge plekken vol verdriet. Uit het onderzoek kwam naar voor dat kinderen er graag een eigen kleurrijk plekje willen, een plaats om even alleen te zijn, een plaats om te herinneren.

De Groendienst ging aan de slag met de ideeën die de kinderen gaven en verwerkt ze stelselmatig in het masterplan begraafplaatsen. De eerste resultaten staan sinds vorige week op de begraafplaats van Tielrode.

Foto’s van realisaties door de Groendienst op de begraafplaats van Tielrode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *