REDACTIONEEL. Horeca in Temse: De goede moeten het (alweer) voor de slechte bekopen

TEMSE – Vrijdagavond was het terug naar af voor de horecasector in ons land. “Een mokerslag”, hoorden we bij de CEO van de horecafederatie. Ook in Temse zit de horeca in zak en as.

In Temse komt de verplichte sluiting bij de plaatselijke horeca hard aan. Zeker als men bedenkt dat bijvoorbeeld met de registratieformulieren, sinds enkele maanden verplicht in de horeca, door de overheid quasi niks gedaan wordt.

In Temse houden de meeste horecazaken zich aan de geldende regels. Toch is het bekend binnen het Temsese horecawereldje dat er zaken zijn die de regels aan hun laars lappen. Zo kregen sommige al een boete van 750 euro voor het niet naleven van de mondmaskerplicht of zelfs voor het met voeten treden van het verplichte sluitingsuur.

Zo zijn er zaken die om 1.00 uur de deur op slot doen, de gordijnen dicht doen of de rolluiken laten zakken zodat de klanten toch nog kunnen blijven zitten. Daardoor moeten de goede het van de slechte bekopen. Doordat er een aantal zaken, ook buiten Temse, zich niet aan de regels houden zijn ook de cafés en restaurants die het wel goed doen verplicht te sluiten.

Ondanks de investeringen die de zaken doen om het voor klanten en personeel veilig te houden komt de verplichte sluiting trouwens nog harder aan.

Een boete, voor uitbaters die de regels niet volgen, brengt hier eigenlijk niet al te veel zoden aan de (Schelde)-dijk. Het is niet zeker dat die boete ooit wel betaald wordt. Beter zou zijn dat de burgemeester de bewuste zaak een week of langer sluit. Zo zullen ze het hopelijk na verloop van tijd wel leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *